Quantcast

Aktorė E. Latėnaitė: moterį reikėtų priimti kaip savaime nesuprantamą dalyką

Netrukus kino teatruose pasirodys ilgai laukta lietuviška romantinė komedija "Kaip susigrąžinti ją per 7 dienas". Daugumą mačiusiųjų šio filmo ištraukas suintrigavo ne tik smagūs veikėjų nuotykiai, bet ir vieną pagrindinių vaidmenų atlikusi žavinga aktorė Elžbieta Latėnaitė.

Nors šią aktorę teatro ir kino mėgėjai įpratę matyti įkūnijančią visai kitokius personažus, regis, Elžbieta fatališkosios Atėnės vaidmeniui tiko idealiai.

Belaukiant spalio 6-ąją įvyksiančios filmo premjeros, su E.Latėnaite ne tik prisiminėme įspūdžius iš filmavimo aikštelės, bet ir kalbėjome apie tikrus, o ne ekranuose rodomus santykius. Žavingosios aktorės atsakymuose netrūko sveiko sarkazmo ir originalaus humoro, įtikinančio, kad ši moteris – ne tik profesionali aktorė, bet ir neeilinė asmenybė.

– Romantinė komedija "Kaip susigrąžinti ją per 7 dienas" smarkiai skiriasi nuo jūsų ankstesnių darbų. Kas paskatino jus – aktorę, daugiausia žinomą dėl vaidmenų teatre, apdovanotą ir "Sidabrine gerve" už vaidmenį jautrioje juostoje "Kai apkabinsiu tave", pasirinkti vaidmenį kuriozų ir humoro nestokojančiame filme?

– Aš ilgai svarsčiau, ar esu pakankamai profesionali šiam filmui. Taip, verkti, susiraukti, vaidinti girtą, ilgesingai žiūrėti į tolį arba išsirengti aš galiu tikrai neblogai, bet klausiau savęs: ar aš mokėsiu nusišypsoti, ar dar prisimenu, kaip tai daroma? O ką, jei filme reikės pajuokauti, ar man nebus paskui gėda? Galų gale supratau, jei noriu būti žvaigžde, turiu nusifilmuoti šiame filme.

– Ar nebuvo nerimo, kad štai, rimta teatro aktorė nėrė į lengvo kino avantiūrą?

– Prieš kiekvieną filmavimo dieną stebėdavau save arbatos puodelyje ir mąsčiau: tai ne man, ką aš čia darau, aš ne tokia, aš rimta profesionalė. Ir vis dėlto, nepaisant nieko, ėjau į priekį kaip Hughas Glassas.

Taip, verkti, susiraukti, vaidinti girtą, ilgesingai žiūrėti į tolį arba išsirengti aš galiu tikrai neblogai, bet klausiau savęs: ar aš mokėsiu nusišypsoti, ar dar prisimenu, kaip tai daroma?

– Pakalbėkime apie filmo kūrimo procesą. Ar pati atmosfera, filmuojant šią komediją, buvo smagesnė, palyginti su rimtesnio siužeto filmais, dramomis kuriose teko vaidinti? O galbūt net ir tada, kai pats filmo siužetas – itin smagus, filmavimo aikštelėje tvyro rimtis ir susikaupimas?

– Atmosfera išties buvo smagi, bet kartu ir rimta. Tarpais būdavo siaubinga, bet galop kažkaip tapo sentimentalu.

– Jūsų partneris šiame filme – Justinas Jankevičius, kurį drąsiai galima vadinti kino naujoku. Ar nebuvo sudėtinga dirbti su žmogumi, kuris šioje srityje nėra profesionalas?

– Buvo labai sudėtinga dirbti su Justinu, nes jis nemokėjo bučiuotis prieš kamerą.

– Papasakokite, kokia, jūsų akimis, yra jūsų vaidinama Atėnė? Ar atradote kokių nors panašumų tarp jos ir savęs?

– Atėnė, režisieriaus nuomone, yra viena tų merginų, kurią pamatęs iškart įsimyli. Jis tai man pasakė, spėju, norėdamas prisipažinti savo jausmus man. Mane ištisai visi įsimyli.

– O ar pati atkreiptumėte dėmesį į kurį nors iš dviejų meilės trikampio, apie kurį ir pasakoja filmas, herojų?

– Kadangi vienas jų Benas linkęs vairuoti girtas, ištikus asmeninei krizei, tai tikrai atkreipčiau dėmesį į jo automobilio numerius, kai kviesčiau policiją. O Saulius yra odontologas, tai sunku būtų neatkreipti dėmesio į žmogų su grąžtu prie tavo burnos.

– Filme "Kaip susigrąžinti ją per 7 dienas" jūsų vaidinama mergina nutraukia džiaugsmo nebeteikiančius santykius su mylimuoju Benu ir leidžiasi į romaną su žaviu ir itin vyrišku šokių partneriu. Kaip  manote, ar realiame gyvenime, jei jau nutinka taip, kad atsiranda noras dairytis į kitus, santykius vis dar įmanoma išgelbėti?

– Aš labai abejoju, ar įmanoma išgelbėti žmogų, kuriam atsiranda noras dairytis.

– O ką, jūsų nuomone, ne taip daro vyrai, kad moterys liaujasi juos mylėti? Ar esminė klaida – priimti šalia esančią moterį tarsi savaime suprantamą dalyką?

– Jei moterys liaujasi juos mylėti, matyt, jie yra nepakankamai vyriški. Jiems reikėtų nueiti į vyriškumo kursus ir išmokti priimti moterį kaip savaime nesuprantamą dalyką. Tuomet santykiai bus harmoningi.

– Koks, jūsų nuomone, turėtų būti ir kaip elgtis vyras, kad jam nereikėtų jaudintis dėl jokio jo moters akiratyje atsiradusio alfa patino? Kokios svarbiausios savybės, reikalingos vyrui?

– Jam reikėtų įsigyti automobilį "Alfa Romeo", tai garantuotai nubaidys alfa patiną. Svarbiausia vyro savybė – gebėjimas tapti veganu, taip pat svarbu gyvenimo tikslo siekimas, dvasinis kelias ir sveika psichika.

– Ar pačiai kada nors teko susidurti su romantiškomis pastangomis vyro, nuo kurio pabėgote? Jei taip, ar tam vyrui jus perkalbėti pavyko?

– Aš dažnai nepastebiu romantiškų pastangų, dėl to ir bėgu. Perkalbėti manęs dar niekada niekam nėra pavykę.

– Kaip manote, ką reikėtų daryti vyrui, norinčiam susigrąžinti nuo jo pabėgusią moterį?

– Vyrui, norinčiam susigrąžinti nuo jo pabėgusią moterį, reikėtų išsimaudyti, susitelkti į terapiją, vegetarizmą, mesti žalingus įpročius ir paklausti savęs: "Ką aš darau ne taip, kad žmonės nuo manęs bėga?"

– O ką tokio turėtų iškrėsti vyras, kad pas jį grįžti nebūtų verta nepaisant jokių desperatiškų jo mėginimų moterį susigrąžinti?

– Valgyti mėsą arba trečiu numeriu pažymėtus kiaušinius.

– Nors dar nežinome, kurį iš dviejų herojų pasirinks jūsų vaidinama Atėnė, atskleiskite, kurį iš jų jos vietoje rinktumėtės pati? O galbūt nė vieno?

– Rinkčiausi poliamoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Fui, Elžbieta, labai čia jūs netaktiškai, taip jau visai kiauliškai.

juste

juste portretas
kokie klausimai tokie ir atsakymai.

Deimantė

Deimantė portretas
Ojei kaip čia ironiškai atsakyta. Ar tik man pasirodė, kad ironiškai? Vargšė žurnalistė liko patrolinta. Ypač su tais 3 numerio kaiušiniais... :DDDDDDDDDDDDDD
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių