Quantcast

5 patarimai, kaip keliauti pigiau ankstyvą rudenį

  • Teksto dydis:

Jau seniai žinoma, kad kelionės nėra ypač brangus malonumas. Įsimintiną kelionę galima planuoti iš anksto arba paskutinę minutę, svarbiausia žinoti, kur norima keliauti ir koks bus skiriamas biudžetas.

Ankstyvus ruduo ypač tinkamas metas pažintinėms kelionėms, nes pasibaigus turistiniam sezonui daugelyje miestų kainos šiek tiek nukrenta, o oras būna vis dar puikus. „Lux Express“ kelionių ekspertai dalinasi patarimais, kaip planuoti atostogas, kad jos neatsieitų brangiai ir būtų įsimintinos.

1. Ieškokite įvairių nuolaidų

Nemažai autobusų kompanijų siūlo nuolaidas pagal amžiaus grupes. Specialios kainos gali būti taikomos vaikams iki 7 ar iki 16 metų, jaunimui iki 26 bei senjorams virš 60 metų. Tokia nuolaidų sistema suteikia galimybę jaunimui, šeimoms bei senjorams keliauti pigiau. „Dažnai tradicinei keturių asmenų šeimai ruošiantis į išvyką tenka išleisti nemažai lėšų, ypač perkant bilietus. Nuolaidų sistemos padeda šeimoms neviršyti atostogoms skirto biudžeto“, – teigia „Lux Express“ grupės direktorius Hannes Saarpuu.

2. Pradėkite kaupti taškus už keliones

Greičiausiai daugelis girdėję apie mylias, kaupiamas naudojantis oro linijų paslaugomis, bet taškus už keliones galima kaupti ir keliaujant autobusu. Programų privalumais galima pradėti naudotis jau nuo pirmos kelionės, vėliau, priklausomai nuo išvykų kiekio ir dažnumo, keleivis gali būti priskiriamas tam tikram lygiui, pagal kurį individualiai skaičiuojama nuolaida kitai kelionei. Pasitaiko atvejų, kai nuolatiniai keleiviai, prisijungę prie tam tikros taškų kaupimo sistemos, turi galimybę keliauti nemokamai, todėl verta tapti vienos iš tokių programų nariu. Sukaupti taškai gali būti panaudojami ne tik keliaujant, bet ir apsiperkant elektronikos parduotuvėse ar naudojantis taksi paslaugomis.

3. Nebijokite koreguoti planus

Planuodami kelionę iš anksto, galite būti maloniai nustebinti kainų pasiūlymais. Susirūpinus autobusų bilietais anksčiau galima rasti pasiūlymų, kurių minimalios kainuos svyruoja nuo 3 iki 5 eurų. Autobusų kompanijos taip pat skelbia bilietų išpardavimus tam tikram kelionių laikotarpiui, kuriuos galima įsigyti su specialiu akcijos kodu. Dažniausiai tokių vietų skaičius ribotas, o bilietus įsigyti spėja patys greičiausi ir lanksčiausiai savo laiką galintys planuoti keleiviai, sekantys naujienas socialinėse vežėjų paskyrose ar gaunantys jas elektroniniu paštu. Vis dėlto nevertėtų nusiminti praleidus specialius pasiūlymus. Verta patikrinti bilietus į ne tokius populiarus miestus, o kelionės šalies viduje neretai būna pigesnės. „Žmonės turėtų dažniau pagalvoti ir pasidomėti apie galimybę keliauti per miestus, kurie dar nėra lankytinų sąraše. Galima atrasti nuostabių vietų, apie kurių grožį ir įdomybes mažai kalbama. Taip pat tai puiki proga geriau pažinti kelionės tikslu tapusią šalį“, – pasakoja H. Saarpuu.

4. Pasidomėkite apie papildomas paslaugas

Tarptautinių autobusų kompanijos siūlo vis daugiau papildomų paslaugų ir patogumų savo keleiviams. Ilgesnė kelionė neįsivaizduojama be Wi-Fi ryšio, kurio dėka galima klausytis muzikos, žiūrėti filmus integruotuose ekranuose ar sekti naujienas. Vis dažniau autobusuose prie kiekvienos sėdynės įrengtas elektros lizdas, suteikiantis galimybę naudotis nešiojamais įrenginiais be trukdžių. Naudinga pasidomėti ar vežėjų kompanijos autobusuose be papildomo mokesčio galima gauti vandens buteliuką ar karštų gėrimų. Tokiu būdu galima sutaupyti smulkioms išlaidoms kelionės metu ar parvežti daugiau suvenyrų draugams. Tuo tarpu pigių ir greitų skrydžių lėktuvuose gėrimai ir maistas kainuoja nemažai. Šiuolaikiniuose autobusuose salonas suplanuotas taip, kad kelionė būtų kuo patogesnė, o keliaujant autobusu naktį galima sutaupyti ir nakvynės atžvilgiu.

5. Įvertinkite visus kelionės aspektus

Mokymuose, susitikimuose ar kituose verslo renginiuose norintys dalyvauti pavieniai asmenys, kaip alternatyvą vis dažniau renkasi kelionę autobusu. Tokių kelionių bilietai dažnai pigesni nei skrydžiai, o esant būtinybei į autobusą galima pasiimti didesnio svorio bagažą, už kurį nereikia papildomai mokėti. Sutaupyti galima ne tik finansine, bet ir laiko išraiška, nes išvengiama ilgai trunkančios registracijos į kelionę, kuri yra neatsiejama skrydžių dalis. Sutaupytas laikas gali būti naudingas tiems, kurie važiuodami nori dirbti kompiuteriu ar derinti kitus klausimus telefonu. Ruduo puikus metams kelionėms. Karšti orai ir žmonių srautai lankytinose vietose ne taip vargina keliaujančius. Užtenka paieškoti tinkamų autobusų bilietų, pasiimti kuprinę ir grožėtis vaizdais pro langą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių