Quantcast

15 kartų komą patyręs M. P. E. Martynenko: atrodė, kad prabėgo 40 metų

  • Teksto dydis:

„Bandyti paaiškinti, ką matai, patiri, girdi būdamas komoje, būtų tas pats, kas bandyti padarui be akių paaiškinti, kaip atrodo spalvos... Laikas ten bėga visai kitaip. Kartą pabudęs galvojau, kad prabėgo kokie 40 metų, o iš tiesų –  kelios dienos...“ –  jau šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK pokalbių laidoje „Bučiuoju. Rūta“ pasakos rašytojas, aktorius Marius Povilas Elijas Martynenko.

Šio vakaro laida apie tai, ar egzistuoja gyvenimas po mirties, kodėl komą ar klinikinę mirtį patyrę žmonės neretai dalinasi labai panašiais išgyvenimais, regėjimais, ir kas iš tiesų vyksta su žmogumi mirties momentą.

Garsi televizijos laidų vedėja Laima Kybartienė prisipažins patyrusi komą prieš 30 metų operacijos metu. Pasak moters, šis įvykis ir pokalbiai, įvykę komos metu, ištraukė ją iš gyvenimo duobės.

Tuo metu slaugytoja slaugos namuose Norvegijoje su mirštančiais žmonėmis dirbusi Jurga Valery papasakos apie sunkiai protu paaiškinamus įvykius, kuriuos teko patirti tuomet, kai mirdavo pacientai. „Žmogus tikrai nėra tik mėsa...“ –  įsitikinusi Jurga.

Pasak garsaus neurologo, mokslų daktaro Jokūbo Fišo, pasakojimai, kurie jungia žmones, patyrusius komą ar klinikinę mirtį, nėra pomirtinio gyvenimo įrodymas. „Tikiu, kad mirtimi viskas nesibaigia, tačiau pacientų patirtys nėra įrodymas, tai tam tikra prasme haliucinacijos, kurias tarsi sapną patiria žmogus, mirštant ląstelėms, pritrūkusioms deguonies...“ –  pasakos medikas.

„Mūsų jausmai, prisiminimai – sąmonė ir pasąmonė yra energija, kuri numirus pažyra į aplinką“, –  įsitikinęs metafizikos mokslų daktaras, profesorius Vilimantas Zablockis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš jį pažįstu

 aš jį pažįstu portretas
tam aha ne žydui : gal tamstos genetiniai fondai ir labai geri, bet kaip drįsti rašinėti nemokėdamas rašyti.. o vargui Jeruzalėje : vaikinas nieko neprašo , o kai prašė prieš kelis metus -tai tikrai ne tokių kaip tu. Ir parėmė ne tokie kaip tu . Ir jo liga ne genetinė . Ir nieko jis nejuodino. Ir jis tris kart daugiau lietuvis negu žydas. Ir niekada blogai nešaukė, vieną kartą gražiai prašė. Neturi kur savo pykčio išlieti , matyt.

VARGAS TAU JARUZALE,

VARGAS TAU JARUZALE, portretas
Nesupratau,kodel zydai nepadeda jam,kodel praso musu ,jog jie tokie protingi,galingi,draugiski ,o dabar praso musu ,mes jog siokie tokie,tegu padeda faina,jinai labai myli savo tautiecius,jog jie privalo padeti saviems,nereikia musu juodinti,o paskui kaulyti is musu,kaip sauksi taip ir atsilieps,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

aha

aha portretas
Zinodamas savo genetinius defektus jie drysta tureti vaiku...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių