Quantcast

124 kg sveriantis S. Malinauskas: valgau mėsainius, šokoladus – maistas man kaip ritualas

„Aš visą gyvenimą kovoju su svoriu“, – sakė garsus tinklaraštininkas, buvęs premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas. Tą patį prisipažįsta ir operos žvaigždė Vaidas Vyšniauskas, kuris svoriui suvaldyti ėmėsi pasninko ir išbandė dietą pagal kraujo grupę. Medikai įspėja – lietuviai tapo vieni labiausiai nutukusių Europoje, o mūsų vaikai pasivijo Jungtines Amerikos Valstijas, kur kas ketvirtas turi antsvorio ir nutukimo bėdų. Šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ žinomi žmonės be užuolankų dalinsis savo svorio metimo patirtimi.

S. Malinauskas prisipažįsta, kad mėgsta pavalgyti ir valgo viską.

„Mano mėgstama vieta pavalgyti – greito maisto restoranai. Valgau mėsainius, sūrelius, šokoladus, nuolat užkandžiauju, maistas man – kaip ritualas“, – sako Skirmantas, kuris dabar yra pasiekęs didžiausią kada nors turėtą svorį – 124 kg.

Vienai iš laidos dalyvių noras būti lieknai vos nesibaigė ligoninėje. Žinoma nuomonės formuotoja Agnė Litvinienė studijuodama universitete priaugo 30 kg. Sugalvojusi sulieknėti ji nusprendė, kad nori greito rezultato, nesvarbu, kokia kaina, todėl užsisakė nelegalių tablečių, kurios padeda greitai numesti svorio.

„Man širdis nuo jų ėmė daužytis, pradėjo kankinti nemiga, jaučiausi klaikiai“, – atvirai sako Agnė.

Moteris nusprendė mesti neaiškias tabletes ir ėmėsi laisvinamųjų: „Apribojau kalorijas iki 400 per dieną, suvalgydavau ryte tik sūrelį ir sausainėlį. O tada išgerdavau po pakelį laisvinamųjų per dieną. Svoris nukrito iki 40 kg, bet reikėjo laiko suprasti, kad aš jau nebe liekna gražuolė, o serganti anoreksija moteris.“

Kita laidos viešnia – dietistė Ugnė Radzevičienė, gyvas įrodymas, kad galima sulieknėti be didelių pastangų. Kadaise Ugnė svėrė 130 kg, o dabar viso labo – 50 kg. Didelio antsvorio ji atsikratė atsisakiusi pridėtinio cukraus.

„Vieną rytą atsikėliau ir supratau, kad negaliu būti našta savo trims vaikams. Jeigu būčiau nenumetusi svorio, labai tikėtina, būčiau susirgusi diabetu, turėjusi sąnarių problemų ir panašiai. Todėl ėmiau skaityti maisto produktų etiketes ir nustojau valgyti tuos, kuriuose yra pridėtinio cukraus“, – pasakos Ugnė.

„Nustebsite sužinoję, kiek mums įprastuose produktuose yra pridėta cukraus“, – nustebins biomedicinos mokslų daktarė Sandrija Čepkauskienė.

Pasirodo, net tokiuose produktuose kaip pusryčiams mėgstamas jogurtas yra 14 kubelių cukraus, o vaikiškame šokoladiniame pieno gėrime – net 23 kubeliai cukraus! Žinoma dietistė laidoje papasakos, ko privalu atsisakyti, kada valgyti, o kada nevalgyti ir kokių taisyklių laikytis, jei norite sulieknėti ir išlaikyti pasiektą svorį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
O man patinka Rutos laidos.Anksciau nepatikdavo.Paprasciausiai temos idomios,aktualios.

Petras

Petras portretas
Valgyk kiek nori ,kiekvieno reikalas.Nenori būti sveikas ,tavo reikalas.O Rūtai ,laidos vedėjai pasiūlymais ,kontroliuoti save ir savo laikyseną.Baisu žiūrėti, kaip laidą veda išsiskėtusi ,sėdėdama ant kėdės .Tikrai grožio neprideda jai pačiai .Gal dabartinių laidos vedėjų , žurnalistų nemoko mandagumo judesių ,elgesio eteryje.Ne pirmą kartą ji taip elgėsi ir kažkodėl jos niekas neperspėja,labai keista.Raitosi ant tos kėdės ,fotelio atrodo, kad būtų nematoma .

pradėk nuo savęs..

pradėk nuo savęs.. portretas
..užuot mėtęs akmenis į kitus.. Tie ritualai (,,pastiprinami" ,,skiepais") gerai nesibaigs. O ir ištinęs bevalis tešlagalvis ,,teisėjas", nesusitvarkantis su savo priklausomybėmis - jokios pagarbos, jokio pasitikėjimo, jokio autoriteto
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių