Quantcast

Viskas, ką reikia žinoti apie šaldytuvą su ledukų funkcija

  • Teksto dydis:

Vasara neįsivaizduojama be gėrimų su ledukais, todėl labai šaunu, kai šaldytuvas pasižymi ledukų gaminimo funkcija. Šaldytuvai su ledukų funkcija yra funkcionalūs, tačiau lyginant su tradiciniais šaldytuvais, jiems reikia šiek tiek daugiau vietos.

Varle.lt buitinės technikos specialistai atrinko populiariausius tokių šaldytuvų faktus ir mitus bei parengė kelis patarimus tiems atvejams, jei susidomėsite tokio šaldytuvo įsigijimu.  

Šaldytuvas su ledukų funkcija užima daug vietos

Mitas. Mažiausias šaldytuvas su ledukų funkcija gali būti mažiau nei 60 cm pločio. Tai labai nedidelis plotis net ir tradiciniam šaldytuvui. Todėl įkomponuoti jį į mažą ar tiesiog siaurą virtuvę nebus sudėtinga. Standartinis šaldytuvų su ledukų funkcija plotis yra apie 90 cm, tačiau taip pat galima rasti ir apie 120 cm pločio modelius. Rinkitės atsižvelgdami į disponuojamą laisvą plotą.

Šaldytuvai su ledukų gaminimo funkcija yra netalpūs

Mitas. Tiesa, kad integruotas ledukų gaminimo generatorius užima nemažai vietos. Jo mechanizmas turėtų tilpti šaldytuvo viduje (šaldytuvo ar šaldiklio dalyje). Rekomenduojama atkreipti į tai ypatingą dėmesį, ypač jei esate įpratę šaldytuve ar šaldiklyje laikyti daug maisto produktų. Esant tokiam poreikiui, tiesiog rinkitės didesnių gabaritų modelius.

Šaldytuvas su ledukų funkcija turi būti prijungtas prie vandens tiekimo

Faktas. Dažniausiai – tai būtinybė. Tinkamam daugelio šaldytuvų su integruotu ledukų gaminimo generatoriumi funkcionavimui reikalingas prijungimas prie vandens tiekimo. Taip pat pažymima, kad galima rinktis šaldytuvų modelius su integruotomis talpyklomis vandeniui, kurie nereikalauja prijungimo prie tekančio vandens. Tokiais atvejais reikia juos reguliariai užpildyti vandeniu, ir ledukai visada bus po ranka.

Ledukų generatorius visada yra šaldytuvo viduje

Mitas. Tiesa, tai dažniausiai pasitaikantis sprendimas, tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kai kuriuose modeliuose ledukų gaminimo generatorius yra ant šaldytuvo durelių arba šaldiklyje. Dėl tokio sprendimo jis užima šiek tiek mažiau vietos, tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad iš integruoto šaldiklyje ledukų gaminimo generatoriaus ledukus išimti sunkiau.

Šaldytuvas su ledukų funkcija: vienų durų ar dviduris (side by side)?

Jeigu ieškote šaldytuvo su ledukų funkcija, galite rinktis tiek iš tradicinių, tiek iš dvidurių modelių. Kokie jų skirtumai?

Side by side tipo šaldytuvai pasižymi dvidure konstrukcija. Už kiekvienų šaldytuvo durų yra atskira šaldytuvo bei šaldiklio erdvė, todėl šaldytuvas pasižymi didesne bendra talpa, kuri gali būti net 670 l. Tai puikus sprendimas kelių asmenų šeimai. Išsirinkę dvidurės konstrukcijos šaldytuvą galėsite mėgautis papildomais funkcionalumais, kurių neturi dauguma tradicinių modelių, pavyzdžiui, ledukų funkcija ir vandens dalytuvas. Tačiau nepamirškite, kad dviduriai šaldytuvai gali būti apie 120 cm pločio.

Vandens dalytuvas – papildoma šaldytuvo su ledukų funkcija nauda

Integruotas ledukų gaminimo generatorius dažnai susijęs su vandens dalytuvu (nors tai ir nėra neatsiejamas rinkinys), kurio dėka kiekvieną akimirką galima mėgautis atšaldytu, švariu ir filtruotu vandeniu. Patogus sprendimas – modeliai su vandens dalytuvu, įrengtu išorinėje durų pusėje. Tokiu atveju nebus būtinybės kiekvieną kartą atidarinėti šaldytuvo durų norint įsipilti stiklinę šalto vandens.

Atkreipkite dėmesį, kad į vandens dalytuvą negalima vietoj vandens pilti kitų skysčių, kurie galėtų neigiamai paveikti tinkamą įrenginio funkcionavimą, pavyzdžiui, sulčių.

Jei nuspręsite rinktis šaldytuvą su vandens dalytuvu, nepamirškite apie būtinybę įrengti specialų vandens filtrą, kurį rekomenduojama keisti kas pusę metų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių