Quantcast

Tvarkymasis po švenčių: kaip išvalyti namus mažiau nei per valandą?

  • Teksto dydis:

Šventinis Kalėdų maratonas praūžė tarsi uraganas per namus. Liko tik linksmi prisiminimai, nešvarios grindys ir apdulkėję namų kampai. 

Suprantama, kad po tokių gražių švenčių tvarkymasis gali atrodyti tikra kančia. Tam, kad nereikėtų visos dienos praleisti šveičiant virtuvės grindų, specialistai siūlo jums keletą patarimų, kaip išvalyti namus mažiau nei per valandą.

Suplanuokite laiką

Kaip ir gyvenime planuojame savo laiką, taip ir tvarkymosi procese reikėtų tai daryti. Įvertinkite kiekviename kambaryje esančią netvarką ir proporcingai paskirstykite laiką jiems sutvarkyti. Žinoma, virtuvei ar vonios kambariui gali prireikti jo dvigubai daugiau nei jūsų miegamojo zonai, tačiau laikydamiesi tikslaus grafiko, nenukrypsite nuo tikslo, neužsiimsite pašaliniais darbais, o jūsų namai mažiau nei po valandos bus švarūs ir blizgantys. 

Pradėkite nuo viršaus ir keliaukite žemyn

Valymo procese galioja viena pagrindinė taisyklė – nuo viršaus į apačią. Labai svarbu pradėti nuo aukščiausiai esančių objektų ir keliauti žemyn. Grindis reikėtų plauti paskutines, kai kambaryje dulkės ir kiti nešvarumai jau bus nuvalyti. Nepamirškite, pirmiausia visus drabužius ir daiktus sudėlioti į vietas ir tik tada imtis valymo. Nuo viršaus į apačią taisyklė galioja ir tada, jei gyvenate name. Tvarkymasis prasideda viršutiniame aukšte, taip aukštas po aukšto keliaujant žemyn. 

Grindis siurbkite, ne šluokite

Siurbiant procesas – greitesnis, o grindys – švaresnės. Jei norite mažiau nei per valandą išsikuopti namus, jums pasitarnaus belaidis siurblys. Nors laidiniai siurbliai turi pakankamai galios, tačiau juos tampytis po namus yra labai nepatogu. Įprasti dulkių siurbliai ir juo labiau šluotos jau nebeatitinka to, kaip šiuolaikiniai žmonės tvarkosi.

Atlikite keletą darbų vienu metu

Atlikti keletą darbų vienu metu gali būti ne taip jau sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Prieš pradedant tvarkytis, pasvarstykite, kaip pagreitinsite savo darbą. Pavyzdžiui, sudėkite nešvarius drabužius į skalbyklę, o kol jie skalbsis valykite dulkes. Taip pat jei ruošiatės valyti orkaitę ar šveisti vonią, pirmiau išpurkškite juos valymo priemonėmis, tuomet imkitės kitų darbų. Dažniausiai priemonių instrukcijos reikalauja jas palikti bent 10-15 minučių, kol pasišalins nešvarumai, ir tik tada nuskalauti vandeniu. Atlikdami kelis darbus vienu metu, tikrai sutaupysite savo laiką.

Įtraukite į tvarkymosi procesą kitus šeimos narius

Iš tiesų, yra darbų, kurių niekas kitas nepadarys taip gerai, kaip jūs, tačiau kiti šeimos nariai gali būti puikūs pagalbininkai atliekant paprastus veiksmus. Paprašykite išnešti šiukšles, surinkti išmėtytus daiktus, nuvalyti dulkes, o gal net sutvarkyti vieną kambarį, kol jūs tvarkysite kitą. Bet kokiu atveju darbas bus daug produktyvesnis, kai jo nereikės atlikti vienam. Taip pat dirbti drauge gali būti daug linksmiau, o ir po darbų susėdę drauge švariuose namuose visi jausitės daug laimingesni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va taip

Va taip portretas
Nereikia apšišikti iki ausų tai nereiks ir valyti valandą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių