Quantcast

Trys patarimai, kaip vizualiai padidinti mažą kambarį

  • Teksto dydis:

Mažo kambario įrengimas gali būti tikras galvosūkis. Norisi išnaudoti erdvę naudingai. Tačiau kaip tai padaryti, kai vietos tiek nedaug? O ir tai, kaip atrodys galutinis vaizdas – itin svarbu. Juk tikriausiai niekas nenori gyventi daiktais apkrautuose namuose, kur, atrodo, nebelieka net patogaus praėjimo. Laimei, pasinaudojus trimis paprastais patarimais, mažą kambarį galima vizualiai padidinti.

1. Baldų pasirinkimas

Tinkami baldai gali padėti sutaupyti nemažai vietos. Siūloma rinktis tokius gaminius, kurie atlieka kelias funkcijas. Pavyzdžiui, svetainėje pastatę sofą su miegama funkcija, sutaupysite vietos ir vis tiek turėsite kur priimti svečius nakčiai. Taip pat patariama vengti didelių, gremėzdiškų baldų, kurie gali vizualiai dar labiau sumažinti kambarį. Kokybiški baldai Kaune pardavinėjami daugelyje salonų, kuriuose lengvai rasite sau tinkamiausią variantą.

2. Kambario spalvos

Šviesios spalvos – tinkamiausias pasirinkimas mažame kambaryje. Šviesios ir ryškios sienos padeda sukurti iliuzija, kad kambaryje yra daugiau natūralios šviesos, erdvumo. Tamsūs tonai sukuria priešingą efektą – sugeria šviesą ir vizualiai sumažina kambarį. Puikų didesnės erdvės įvaizdį gali sukurti šviesiai mėlyna, žalia ir pilka spalvos. O nudažius sienų apvadus šiek tiek šviesesniais tonais, atrodys, kad jos yra šiek tiek toliau – taip kambarys atrodys dar didesnis.

3. Veidrodžiai

Veidrodžiai atspindi šviesą, todėl kambarys tampa vizualiai erdvesnis. Geriausią efektą sukuria veidrodžiai, pakabinti priešais langus. Taip į kambarį patenka ne tik daugiau šviesos, bet ir atsispindi vaizdas iš lauko. Veidrodžių pasirinkimas šiais laikais itin platus, tad reikėtų apsvarstyti ir kokią formą išsirinkti. Pavyzdžiui, ilgas veidrodis pakabintas horizontaliai sukuria platesnės erdvės įspūdį. O pakabinti keli mažesni veidrodžiai sugaudo ir išsklaido šviesą įvairiomis kryptimis, padidindami ne tik vieną kampą, bet visą kambarį.

Namų erdvumas gali padėti jaustis geriau savo namuose. Tad įrenginėjant mažą kambarį, verta apsvarstyti šiuos tris paprastus, tačiau veiksmingus patarimus. Susikurkite tokius namus, į kuriuos visada būtų malonu grįžti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių