Quantcast

Švedai išbandė naujausius robotinius siurblius: kuris geriausias?

  • Teksto dydis:

Prieš kelis metus robotinis siurblys buvo retas namų gyventojas. Vis tobulėjant technologijoms ir mažėjant kainoms daugiau žmonių savo namų tvarkymo darbus patiki robotui. Tačiau susiduriama su kita bėda — kaip išsirinkti iš daugybės modelių? Autoritetingas švedų leidinys „Aftonbladet“ išbandė naujausius robotinius siurblius ir pateikė savo verdiktą.

Ne prabanga, o būtinybė

Kiekvienais metais dulkių siurblių robotų modeliai tampa vis geresni. Šių metų naujovėms nebereikia magnetinės juostos, kuri ribotų jų judėjimą. Dulkių siurbliai robotai patys sustoja prieš laiptus ir lentynas. O kiek labiau pažengusiuose modeliuose įrengtos vaizdo kameros, kurios „įrašo“ kambarius į roboto atmintį, kad jis neužvažiuotų ant daiktų, laiku sustotų prieš sienas ir kita.

Dažnai naujausi modeliai šiek tiek brangiau kainuoja, tačiau be vaizdo kamerų ir infraraudonųjų spindulių jutiklių, padedančių orientuotis net kambariuose su perstatytais baldais, juose taip pat integruotas Wi-Fi ir išmaniesiems telefonams skirtos mobiliosios programėlės, kurios leidžia Jums valdyti dulkių siurblį robotą arba nustatyti valymo grafiką. Vis dėlto tokie siurbliai labiausiai tinka moderniems namams be slenksčių ir kilimų su kutais.

Kaip vyko bandymas?

Dulkių siurbliai robotai buvo bandomi namų aplinkoje ant maždaug 140 kv. m. paviršiaus. Be veikimo normaliomis sąlygomis taip pat išbandyta jų siurbimo galia išbėrus ant linoleumo grindų decilitrą kačių kraiko. Bandomi slenksčiai buvo 8, 13, 13+8 ir 22 milimetrų aukščių. Garso lygis buvo matuojamas 80 centimetrų atstumu su mobiliąja programėle „Buller“.

Buvo surašyti įvertinimai pagal septynias kategorijas, taip pat bendras įvertinimas. Į kategoriją „Funkcijos“ įtraukti priedai, prijungimas prie tinklo, papildomos funkcijos bei funkcijos, ribojančios darbinį paviršių (neleidžiančias dulkių siurbliui robotui įvažiuoti į vietas, kurių valyti nenorima).

Kategorijoje „Kaina / veikimas“ nurodytas bendrų kategorijų įvertinimų santykis su kaina. Dėl to brangesnių dulkių siurblių robotų įvertinimai yra žemesni. Iš viso išbandyta 11 modelių.

Testo rezultatai

Laimėtojas – „Electrolux“ – „Pure i9 PI91-5“

Siurbimo galia: ++++

Kampai: ++++

Siauros erdvės: ++++

Kilimų kutai: +++

Slenksčiai: +++++

Funkcijos: ++++

Kaina / veikimas: +++

Bendras pliusiukų skaičius: 27.

HEPA filtras: nėra;

Garso lygis veikimo metu: 75 dB;

Veikimo režimai: automatinis (padalina didelius kambarius į dvi dalis), dėmių valymas, ekologiškas režimas;

Ribojimo galimybės: laiptų jutiklis;

Aukštis virš grindų: 85 mm;

Matmenys: 325×85×325 mm;

Svoris: 3,3 kg; 

Veikimo laikas: 40 min.;

Nuotolinio valdymo pultelis pridedamas: ne, yra mobilioji programėlė;

Wi-Fi: yra;

Mobilioji programėlė: yra;

Bendras įvertinimas: +++++

Apžvalga: su vaizdo kamera ir lazeriu, kurie pastebi ir įvertina atstumą, naujausias „Electrolux“ robotas puikiai susitvarko su visomis užduotimis. Tik jis nėra toks švelnus kilimų kutams, kaip teigia „Electrolux“. Jis įveikia 22 milimetrų aukščio slenksčius. Taip pat pasiekia kampus ir įvažiuoja po sofomis, foteliais ir komodomis. Tik šiek tiek sunkiai orientuojasi, kai yra įjungiamas ir perkeliamas į naują vietą. Veikia gana garsiai, bet juk dažniausiai yra naudojamas, kai žmonių nėra namie. Be abejonės, šiuo metu „Pure i9“ yra geriausias dulkių siurblys robotas. 

„Miele“ – Scout RX1

Siurbimo galia: ++++ 

Kampai: ++++ Siauros erdvės: ++++

Kilimų kutai: +++

Slenksčiai: ++

Funkcijos: ++

Kaina / veikimas: +++

Bendras pliusiukų skaičius: 22.

HEPA filtras: nėra; 

Garso lygis veikimo metu: 63,8 dB; 

Veikimo režimai: visi kambariai, kampai, spiralė; 

Ribojimo galimybės: yra, magnetinė juosta; 

Aukštis virš grindų: 85 mm; 

Matmenys: 350x350x89 mm;

Svoris: 2,9 kg; 

Veikimo laikas: 120 min.;

Nuotolinio valdymo pultelis pridedamas: taip; 

Wi-Fi: nėra;

Mobilioji programėlė: nėra.

Apžvalga: per pirmąjį bandymą „Miele“ modelio santykis tarp kainos ir veikimo buvo geriausias. Jis kainuoja pigiau negu, pavyzdžiui, „Dyson“. Iš kitos pusės, visos šių metų naujovės turi Wi-Fi prisijungimą ir mobiliąsias programėles. „Miele“ jų neturi. Tačiau jis gerai valo, nors aukšti slenksčiai ir gali sukelti sunkumų. Iki 10 milimetrų aukščio slenksčius šis modelis įveikia be problemų. Po keleto bandymų įveikiami 13+8 milimetrų dviejų pakopų slenksčiai, o galiausiai ir 22 milimetrų aukščio slenksčiai.

Bendras įvertinimas: ++++

„Irobot“ – Roomba 980

Siurbimo galia: ++++

Kampai: +++

Siauros erdvės: ++++

Kilimų kutai: +++

Slenksčiai: ++

Funkcijos: +++

Kaina / veikimas: ++

Bendras pliusiukų skaičius: 21.

HEPA filtras: yra;

Garso lygis veikimo metu: 73,3 dB; 

Veikimo režimai: spiralė, palei sienas, skersai kambario; 

Ribojimo galimybės: baterijomis maitinami siųstuvai ir „Halo“ režimas, padedantis vengti, pvz., katės maisto dubenėlio; 

Aukštis virš grindų: 85 mm; 

Matmenys: 350x350x91 mm; 

Svoris: 4 kg;

Veikimo laikas: 120 min.; 

Nuotolinio valdymo pultelis pridedamas: ne; 

Wi-Fi: yra; 

Mobilioji programėlė: yra. 

Apžvalga: siurblys turi talpų akumuliatorių, kurio 1 įkrovos užtenka trims kambariams. Šis modelis turi „Carpet boost“ funkciją, padedančią geriau valyti kilimus. Jis gerai susitvarko su kilimais, todėl panašu, kad ši funkcija veikia. Vis dėlto naujieji „Miele“, „Neato“ ir „Electrolux i9“ išsiurbia iš kilimų tiek pat dulkių. O „Dyson“ išsiurbia daug daugiau. 980 modelis yra gana brangus, todėl kainos atžvilgiu laimi „Dyson“.

Bendras įvertinimas: +++



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paulius

Paulius portretas
Viena is geriausiu yra Xiaomi, kodel nepatestavot?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių