- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Nėra namų be šaldytuvo. Dažniausiai jis naudojamas ištisus metus ir kiaurą parą. Vis dėlto ne visi žino, kaip tinkamai su juo elgtis. "LG Electronics" ekspertai pateikė keletą patarimų, kaip kasdien naudoti šaldytuvą, kad jis veiktų kuo geriau ir produktai jame išliktų kuo ilgiau.
Daugiau – ne geriau
Šiuo metu viešose vietose, įskaitant maisto prekių parduotuves, norisi būti kuo rečiau, todėl maisto produktų perkame didesniais kiekiais. Tačiau turėkime omenyje, kad, taupant elektrą, šaldytuvą rekomenduojama pripildyti bent 60 proc., bet ne daugiau nei 90 proc. Be to, technologija "InstaView" padės be reikalo neatidarinėti šaldytuvo durų – į šaldytuvo vidų galėsite pažvelgti pro duris.
Prieš perkant maisto produktus svarbu turėti omenyje, kad kuo šaldytuvas pilnesnis, tuo didesnė tikimybė, kad produktai bus pristumti prie galinės sienelės. Tada uždengiamos vėdinimo angos ir jutikliai. Kai šaldytuvas prigrūstas, tarp produktų neįmanoma išlaikyti reikiamo atstumo, todėl tarp jų oras prasčiau cirkuliuoja ir jie greičiau genda. Pavyzdžiui, šaldytuvai, kuriuose taikoma technologija "DoorCooling", produktus atvėsins greičiau ir tolygiau, todėl bus išlaikoma vienodesnė temperatūra ir produktai ilgiau išliks švieži.
Turėkite omenyje, kad durų skyreliuose nereikėtų laikyti per daug produktų, nes dėl jų svorio durys gali ne iki galo užsidaryti.
Produktų sudėjimo tvarka
Bakterijos greičiau dauginasi ir produktai sparčiau genda, kai maistas šaldytuve sudedamas atsitiktine tvarka – daržovės prie mėsos, vaisiai šalia pieno produktų, todėl rekomenduojama tam tikrus produktus laikyti atskirose lentynose.
Viršutinė ir vidurinė šaldytuvo lentynėlės tinka pieno produktams, kiaušiniams, mėsai, taip pat produktams, kuriuos atidarius reikia laikyti šaldytuve.
Šaldytuvo duryse esančiuose skyreliuose temperatūra kiek aukštesnė – čia galima laikyti pieną, vandenį ir gėrimus. Turėkite omenyje, kad durų skyreliuose nereikėtų laikyti per daug produktų, nes dėl jų svorio durys gali ne iki galo užsidaryti.
Maisto laikymas
Abrikosai, melionai, mangai, slyvos, kriaušės, pomidorai – tai produktai, kurie į aplinką išskiria etileną, o obuoliai, baklažanai, bulvės, morkos ir brokoliai nuo etileno greičiau genda. Todėl rekomenduojama šiuos produktus laikyti bent šiokiu tokiu atstumu vienus nuo kitų.
Paprikos, agurkai ir pomidorai turėtų būti laikomi kambario temperatūroje.
Paprikos, agurkai ir pomidorai turėtų būti laikomi kambario temperatūroje. Šaldytuve paprikos praranda aromatą ir elastingumą, o agurkai ir pomidorai pasidaro nemaloniai skysti.
Tam, kad maistas ilgiau liktų šviežias ir šaldytuve neatsirastų nepageidaujamos drėgmės ar kvapų, produktus laikykite uždaruose induose arba neišpakuotus. Taip pat į šaldytuvą nerekomenduojama dėti karštų produktų, nes iš tokių produktų išskiriamų garų šaldiklyje gali susiformuoti ledas, todėl padidėtų elektros sąnaudos. Kita vertus, produktus, kuriuos ketinate užšaldyti, pirmiau geriausia atvėsinti (palaikyti apatiniame šaldytuvo skyriuje) ir sandariai uždaryti – taip apsaugosite šaldiklį nuo apšarmojimo.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Įsirenginėjate mažą valgomąjį? 3 vertingi patarimai
Mažo valgomojo įrengimas gali atrodyti nemenkas iššūkis. Tačiau sumaniai išnaudojant erdvę ir pasirinkus tinkamus baldus, galima sukurti ne tik funkcionalią, bet ir vizualiai patrauklią valgomojo zoną. Štai trys patarimai ju...
-
Kaip stilingai suderinti dienines ir naktines užuolaidas?
Dieninių ir naktinių užuolaidų derinimas – procesas, leidžiantis sukurti tiek funkcionalią, tiek estetiškai patrauklią namų aplinką. Tinkamas šių dviejų elementų derinys gali pakeisti kambario charakterį, suteikti jam ši...
-
Valgomojo baldai: mados ir tendencijos
Valgomojo baldus reikia rinktis itin atsakingai – juk tai šeimos susibūrimo vieta, čia priimame svečius, švenčiame šventes. Anot interjero dizainerės, valgomojo baldai taip pat turi savo madas ir tendencijas, kuriomis vadovaujan...
-
Neįprasto namo savininkė: apvali forma – visa ko pradžiai12
Žiedūnė Aleknaitė save vadina apvalių formų mėgėja. Kėdainių krašte ant šlaito, tiesiai priešais Nevėžio upę, ji pasistatė kupolo formos namą, kuriame įsirengė kūrybines dirbtuves. Viduryje kupolo stovi apvalus stalas, an...
-
Jau šį savaitgalį Kaune – net dvi parodos išmaniems ir jaukiems namams6
Jau šį savaitgalį – balandžio 5–7 dienomis – visus svajojančius atsinaujinti ar statančius savo namus, norinčius pagyvinti namų interjerą, susikurti jaukias ir patogias lauko erdves ar ieškančius modernių ir stilingų ...
-
Stalo dekoras – ne tik akims, bet ir sielai. Velykų belaukiant...1
Šiandieninės stalo serviravimo tendencijos – tai senovės kilmingųjų palikimas derinamas su naujausiomis dekoravimo madomis. ...
-
Velykinis stalas gali būti ne tik gausus, bet ir stilingas – naujausios dekoro tendencijos
Nors kalendorinis pavasaris jau čia, visi žino – spalvingiausią ir gražiausią metų sezoną pradeda Velykos. Juk būtent ši šventė asocijuojasi su ryškiomis spalvomis, ką tik pražydusiomis gėlėmis ir kitais pavasario akcent...
-
Kaip padengti nepamirštamą Velykų stalą?
Per Velykas visi stengsimės sukurti jaukią nuotaiką tiek suaugusiesiems, tiek vaikams. „Pirmiausia nuspręskite, ko norite: išlaikyti tradicijas, minimalizmo ar sukurti ką nors žaismingo. Nepamirškite, kad nėra vieno tinkamo būdo &sc...
-
Tvarios dekoracijos – ir draugiškos gamtai, ir madingos
Daugelis įprato Velykoms puošti namus kuo spalvingiau: krepšelis įvairiaspalvių margučių, ryškios dekoracijos – dažna pavasario šventės namų puošmena. Vis dėlto dekoro specialistės pataria atkreipti dėmesį i...
-
Tegul Velykos ateina į švara kvepiančius namus
Prieš Velykas imsimės tvarkyti namus – norisi sukurti jaukią ir šventinę aplinką. Kad šventes pasitiktume be streso, nereikėtų delsti iki paskutinės minutės. Namų organizavimo specialistė pataria, kaip padaryti generalinę ...