Quantcast

„Ne“ pabodusiems sprendimams pagal dizainerį K. Rashidą

  • Teksto dydis:

Dizaino pasaulis, kaip ir kino industrija, turi savo žvaigždes. Neabejotinai viena ryškiausių – amerikietis Karimas Rashidas. Prie geriausių planetos dizainerių priskiriamas egiptiečių kilmės menininkas sukūrė tūkstančius objektų, gavo šimtus tarptautinių apdovanojimų. Jo kūriniai gyvam esant tapo legendiniais.

Spalvos: jos – K.Rashido vizitinė kortelė. Mėgstamiausios – ryškios neoninės, kurias dizaineris vadina technospalvomis, kadangi jos naudojamos skaitmeniniame pasaulyje. K.Rashidas yra sukūręs ir gyvenamųjų, ir visuomeninių interjerų, kurie išsiskiria būtent ypatinga palete.

Durys: įspūdinga K.Rashido sukurta ant durų klijuojamų atspaudų kolekcija. Žaismingi ornamentai duris paverčia ypatinga interjero detale, atgaivina net ir patį nykiausią kambarį. Spalvos ir linijos jungiasi į grafines struktūras bei sukuria trimatį efektą.

Virtuvei: K.Rashidas išleido net ir puodų kolekciją. Atrodytų, kas juose gali būti ypatinga? Tačiau viskas, ko imasi genialusis dizaineris, įgyja estetinę vertę. Jis ištikimas nuostatai: gražūs, kokybiški dalykai turėtų būti prieinami ne tik visuomenės elitui, bet ir paprastiems piliečiams.

Tapetai: pamirškite gėlytes ir pastelinius tonus ant sienų. Jei jau nutarėte jas tapetuoti, pasiryžkite naujovėms. K.Rashido modernaus stiliaus tapetai – tarsi kompiuterinės grafikos vibracijos. Visa taip tapetuota siena gali varginti akį, tačiau fragmentas taps ypatingu akcentu.

Nenuobodu: K.Rashidas ragina vengti tokių žodžių kaip "negražu", "nuobodu". Menininkas, kurio interjero sprendimai sulaukia pačių aukščiausių įvertinimų, visų pirma sako ne bet kokiam klasikiniam sprendimui. Štai Belgrado restoranas "Majik Cafe", kurio interjerą kūrė K.Rashidas. Norite nusiplauti rankas – prašom tai padaryti neįprastoje aplinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gk

Gk portretas
Man tai negražu aš pats dizaineris ir niekada nesiulyciau žmogui tokių idijotisku atsibostanciu niekam nereikalingi eksponatų nei baldų praktiškumas nei spalvos ,tokį dizainą gali siūlyti pas stomatologą priimamajame
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių