Quantcast

Medinės žaliuzės – efektyvi ir estetiška langų apsauga

  • Teksto dydis:

Medinės žaliuzės per pastaruosius metus pasiekė populiarumo piką. Jų nori visi – tiek jau įsikūrę namuose ir ieškantys jaukumo jiems suteikiančių elementų, tiek dar kuriantys savo namų viziją. Gausus medžio spalvų pasirinkimas leidžia medines žaliuzes derinti prie baldų, grindų, durų spalvos ar rinktis neutralias vienspalves, nuosaikiai įsiliejančias į interjerą.

Žavi plačios galimybės

Namų idėjų centro NIC "Ardena" šviestuvų ir žaliuzių salono vadovė Viktorija Pociuvienė teigia, kad šiuo metu tai vienas populiariausių namų valdų ir verslo erdvių savininkų pasirinkimų.

"Medinės žaliuzės – ilgaamžė langų uždanga, suteikianti namams solidumo, rafinuotumo ir jaukumo. Kai jos kruopščiai priderintos prie interjero, atrodo išties įspūdingai", – sako įmonės atstovė.

Vartotojai vis labiau vertina ilgalaikius sprendimus, tad namuose vengia plastiko ir vertina natūralios medienos patvarumą, jaukumą. Šis interjero sprendimas atspindi meilę gamtai, natūraliems dalykams, tikroms vertybėms. Jau seniai Europoje išpopuliarėjusios medinės žaliuzės priimtinos ir lietuviams.

"Visų pirma, tai racionalus langų dekoravimo būdas. Kokybiškai apdorotos medienos tarnavimo laikas praktiškai neribojamas, medinės juostelės puikiai sulaiko saulės spindulius, apsaugo nuo karščio ir yra lengvai prižiūrimos", – privalumus vardija salono "Ardena" darbuotoja.

Horizontalios medinės žaliuzės dažnai pasirenkamos norint uždengti didelius svetainės ar darbo kambario langus, tačiau ne mažiau jos populiarios ir kitų erdvių – virtuvės, prieškambario, vonios – langams dengti.

Nors medinės žaliuzės nerekomenduojamos tose namų vietose, kur galimas tiesioginis kontaktas su vandeniui (šalia kriauklės ar dušo), tačiau tikrai tinka patalpose, kuriose yra daugiau drėgmės. Medinės luomelės padengiamos specialiais impregnantais, neleidžiančiais ant žaliuzių juostelių kauptis garams. Tai garantuoja, kad net ir drėgnose patalpose medinės žaliuzės nepelys, jų forma išliks nepakitusi.

Subtili dermė, lengva valdyti

Estetiniu požiūriu medinės žaliuzės visur tinka – ir klasikiniame, ir moderniame interjere. Medžio spalvą lengva priderinti prie stalviršių, apdailos detalių. Net ir prie nieko nederinamos jos gali tapti išskirtiniu interjero akcentu.

Tačiau praktiški lietuviai visų pirma įvertina medinių žaliuzių atsparumą mechaniniam poveikiui ir saulės spinduliams.

Jauku: jei stengiatės suderinti tradicijas ir modernumą, šis langų uždengimo sprendimas – būtent jums.

"Mediena pasižymi izoliacinėmis savybėmis. Šaltuoju metu medis neleidžia vėsai sklisti nuo lango, o šiltuoju patikimai apsaugo nuo saulės. Kadangi žaliuzių mediena padengta specialiu sluoksniu, ji tarsi įgyja imunitetą saulės šviesai", – paaiškina NIC įsikūrusio "Ardena" salono atstovė.

Horizontaliomis medinėmis žaliuzėmis galima labai lengvai ir greitai reguliuoti šviesos patekimą. Jų valdymas nesudėtingas – tiek virvele, tiek elektra. Valdymo mechanizmai neskleidžia jokio nemalonaus ar įkyraus garso, patikimai užfiksuoja žaliuzių pakėlimo virveles.

"Tokias žaliuzes galite naudoti tiksliai pagal savo poreikius: jos gali būti pasuktos ir pakeltos tiek, kiek reikia. Tad namuose bet kada galėsite mėgautis pageidaujamu apšvietimu", – tikina žaliuzių ekspertė.

Be to, medinės žaliuzės neturi aštrių briaunų, yra malonios liesti. Jas labai lengva prižiūrėti: valymui užtenka tik drėgnos šluostės, nereikės nuimti žaliuzių ir valymui sugaišti daug laiko.

Nesenstanti klasika

Medinės žaliuzės gaminamos iš lengvos, tačiau tvirtos medienos, kurią dengia specialus apsauginis lakas ar dažai, todėl jos nepraranda savo formos ir yra ilgaamžės.

"Savo asortimente turime net kelių lygių produktus – nuo einamiausių, ribotos spalvų paletės gaminių, kurioms medieną palaikome sandėliuose ir gaminame Lietuvoje per kelias dienas nuo užsakymo iki prabangių, spalvų gausių palečių išrankiausių poreikiams už priimtiną, konkurencingą kainą", – pristato pasiūlą salono "Ardena" darbuotoja.

Šis langų uždengimo sprendimas yra itin rekomenduojamas tiems, kurie stengiasi suderinti tradicijas ir modernumą. Tai nesenstanti klasika ir ilgalaikė investicija.

"Ardena" yra patikimas partneris, lyderio pozicijose dirbantis jau beveik 30 metų. Visiems produktams suteikiama dvejų metų garantija, užtikrinamas pogarantinis remontas ar restauracija, todėl galite būti tikri, kad medinėmis žaliuzėmis džiaugsitės ilgai ir be rūpesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dextera

dextera portretas
nepirkite is jos-skuba ir nekokybiskai pagamina su pjuklu nulauzdami kampukus.O siaip senas simtmecius skaiciuojantis ir lietuvio dusiai artimas sprendimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių