Quantcast

Lietuvių dizainerių triumfas Rygoje

Pirmą kartą organizuotame Baltijos šalių baldų gamintojų dizaino konkurse Lietuvos dizainerių darbai laimėjo pirmą vietą pramoninio dizaino kategorijoje ir didįjį konkurso prizą.

Pastarasis atiteko bendrovei "Sedes Regia" ir dizaineriui Jonui Jurgaičiui už originalų sėdimąjį baldą "Alien".

J.Jurgaičio dirbinys neatrodo labai patogus, bet nuomonė pasikeičia jį išbandžius. Komisijos narys Estijos dizainerių sąjungos valdybos narys Villi Pogga pripažino, kad nieko panašaus dar nėra matęs: "Tai visiškai naujas požiūris, ir todėl nesunkiai nugali paprastas senų idėjų interpretacijas."

"Alien" gaminamas iš specialiu audiniu aptrauktų putų poliuretano "dredų", sujungtų itin aukštos kokybės klijuotos medienos detale.

"Studijos LTD" gaminamą kabyklą "Auga", kurios autorius – dizaineris Juozas Brundza, vertinimo komisija išrinko geriausiu pramoninio dizaino baldu. "Ši kabykla iš pirmo žvilgsnio įsimenama, nesudėtinga, universali ir poetiška. Kiekvienam šeimos nariui yra kabliukas pagal ūgį ir, žinoma, galimybė augti", – šypsojosi darbo autorius.
Beja, tai jau ne pirmas J.Brundzos apdovanojimas už originalaus dizaino baldą – pavasarį ji laimėjo konkurse [neformate].

Baltijos šalių baldų gamintojų dizaino konkursas organizuotas per tryliktąją tarptautinę baldų ir interjero dizaino parodą,vykusią spalio 2–5 d. Kypsalos (Latvijoje) parodų centre. Dauguma konkursui pateiktų lietuvių darbų buvo eksponuojami kaip "Lietuvos dizaino rinktinė", keliaujanti ir nuolat papildoma naujausiais kūriniais. Ekspozicija sudaryta iš daugiausia sėkmės sulaukusių per pastarąjį dešimtmetį sukurtų baldų.
Šį projektą organizuojančios asociacijos "Dizaino forumas" kuratoriaus Mariaus Dirgėlos teigimu, reakcija, kurios sulaukė mūsų dizainerių darbai, tik patvirtina, kad lietuvių dizainerių paieškos krypsta tinkama linkme.


Šiame straipsnyje: lietuviu triumfas

NAUJAUSI KOMENTARAI

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Genijus

Saulius1

Saulius1 portretas
Kažkaip net keista, kad ant tokio 'baldo' būtų patogu sėdėt.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių