Quantcast

Komfortiškos vasaros naktys: kaip išsirinkti tinkamą patalynę?

  • Teksto dydis:

Prasidėjus vasarai, daugelis susiduria su dilema, kaip išlaikyti miego komfortą šiltomis naktimis. Paprasčiausias būdas atsivėsinti ir mėgautis kokybišku poilsiu – pasirinkti šiam sezonui tinkamą patalynę.

Prekybos tinklo „Senukai“ ekspertai dalijasi patarimais, kurie leis lengvai išsirinkti naują patalynę, o interjero dizainerė Dovilė Sakevičė apžvelgia aktualiausias šio sezono dizaino tendencijas.

Svarbus miegamojo interjero akcentas

Pasak interjero dizainerės, sezoninis patalynės keitimas ne tik padeda atsivėsinti šiltomis vasaros naktimis, bet ir leidžia lengvai atnaujinti miegamojo interjerą.

„Lova miegamojo kambaryje užima nemažai ploto, todėl netinkamai parinkta patalynė gali sugadinti visą miegamojo interjerą. Ji turi būti spalviškai derinama prie miegamojo vyraujančių atspalvių, todėl svarbu atkreipti dėmesį į jos raštą. Teisingai parinkta patalynė bus ne tik gero poilsio garantas, ji taip pat papildys bei pagyvins vieną iš asmeniškiausių namų zonų“, – pabrėžė D. Sakevičė.

Atlikite namų darbus

Ruošiantis įsigyti naują patalynę, pirmiausia turite išsiaiškinti kelis svarbius matmenis – čiužinio, antklodės ir pagalvės dydžius. Net jei atrodo, kad visos pagalvės yra standartinio dydžio, „Senukų“ specialistai stebi pasikeitusias tendencijas – pastaruoju metu išpopuliarėjo plokščios viskozės, mikropluošto arba poroloninės pagalvės, kurioms standartinis vatinių ar pūkinių pagalvių užvalkalas netinka, nes yra vos ne dvigubai didesnis.

Jei renkatės visą patalynės komplektą, atkreipkite dėmesį į jo sudėtį. Jie skirstomi į viengulius arba dvigulius ir paprastai skiriasi dydžiu bei pagalvių užvalkalų skaičiumi. Ekspertai rekomenduoja neimprovizuoti ir rinktis patalynę pagal konkrečius išmatavimus tam, kad vėliau nepatirtumėte diskomforto: jei antklodės užvalkalas bus per didelis, ji jame pasimes, o tai sukels nepatogumų miegant.

Rinkitės „kvėpuojančias“ medžiagas

Į šalį nustūmus sunkesnę patalynę, vasarą išbandykite iš natūralių medžiagų, pavyzdžiui, medvilnines paklodes, antklodes ir pagalvių užvalkalus. Žinovų teigimu, skirtingai nei sintetiniai pluoštai, šis audinys yra itin patogus, lengvai „kvėpuoja“ ir padeda išvengti prakaitavimo.

Medvilnė labai gerai praleidžia orą ir vasaros naktimis lengvai išlaikys vėsą, paskatins sveiką miegą namuose, laikui bėgant nepraras savo patvarumo.

Įsileiskite šviesesnes spalvas

Keičiant patalynę, puikus metas atnaujinti ir jos spalvų paletę. „Senukų“ specialistai pastebi, kad tiek fizinėse, tiek internetinėje parduotuvėje šaltuoju metų laiku pirkėjai dažniau renkasi tamsesnių spalvų patalynes, o vasarą paklausa kardinaliai keičiasi.

Pasak D. Sakevičės, platus patalynių asortimentas leidžia atrasti tai, kas spalviškai tinka ne tik pagal sezoną, bet ir bendrą miegamojo interjerą.

„Kambariui lengvo gaivumo suteiksite rinkdamiesi šviesių atspalvių patalynę. Pavyzdžiui, baltos, šviesiai žalios, kreminės ar žydros spalvos. Tai taip pat labai praktiški pasirinkimai, kadangi šviesių spalvų antklodės ar lovatiesės dieną sugeria mažiau šilumos ir vakare, kai atsigulsite į lovą, jos bus vėsios. Reikia nepamiršti, kad šviesūs atspalviai taip pat suteiks lengvumo ir ramybės bendrai erdvei“, – sakė interjero dizainerė.

O norintiems, kad patalynė taptų pastebimu miegamojo interjero akcentu, dizainerė pataria rinktis ryškesnes spalvas ir raštus. Tai kurs norimą nuotaiką bei stilių kambaryje. Ji kviečia nebijoti eksperimentuoti – juk patalynę galima lengvai pakeisti ir atnaujinti.

Derinkite papildomus lovos dekoro elementus

Dažniausiai antklodės ir pagalvių užvalkalai būna komplektuojami tokios pat spalvos bei rašto. O paklodė taip pat turėtų derėti prie patalynės komplekto. Prie vienspalvės patalynės gali būti derinama tokios pat spalvos paklodė, o jei antklodė ir pagalvės yra raštuotos – paklodės spalvą rekomenduojama derinti prie patalynėje vyraujančių spalvų. Taip yra išlaikoma harmonija miegamajame.

Vis tik interjero dizainerė turi patarimą ir drąsesnį interjerą norintiems sukurti žmonėms.

„Prie vienspalvės patalynės komplekto galima derinti raštuotas dekoratyvines pagalvėles – jos taps papildomu miegamojo dekoro elementu“, – dalinosi D. Sakevičė.

Taip pat verta turėti prie miegamojo interjero derančią lovatiesę. Ją galima derinti prie lovos audinio arba ji gali būti ir tokios pat spalvos kaip lovos audinys. Miegamojo dekoro elementu gali tapti ir pledas, spalviškai derantis prie patalynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių