Quantcast

Kelias į būstą — tik pro langą

Didelių gabaritų daiktams pristatyti į reikiamą vietą tenka samdytis kranus

Didelių gabaritų daiktams pristatyti į reikiamą vietą tenka samdytis kranus

Ne viskas, ką galima įsigyti parduotuvėse, pritaikyta tradiciniams namams. Per mažas liftas ar pernelyg siauros namų durys gali būti kliūtis nestandartinių matmenų pirkiniui atsidurti jam skirtoje vietoje. Vis dėlto patys įnoringiausi pirkėjai visada randa išeitį – pasamdo statybų kraną ir įkelia stambųjį daiktą pro langą.

Traukė praeivių dėmesį

Bendrovė „Kauno kranai“ itin retai imasi kelti buitinius daiktus – kartą per kelerius metus. Anksčiau įmonei yra tekę kelti fortepijoną, o visai neseniai į aštuntą aukštą pro langą buvo įkelta didelė stačiakampė sūkurinė vonia.

Kaip neįprastu būdu į butą keliauja didelis krovinys, sustoję stebėjo praeiviai, kiti net fotografavo. Ši ceremonija dar ilgai nebuvo pamiršta. Didžiulė kartono dėžė, į kurią buvo įpakuotas stambusis pirkinys, taip ir liko gulėti ant šaligatvio. Ilgiau nei savaitę gulėdama ji pavirto šiukšliadėže – į ją pradėtos mesti šiukšlės.

„Kauno kranų“ rinkodaros direktorius Paulius Lukoševičius paaiškino, kad krano nuoma vienai valandai kainuoja daugiau kaip 200 litų, tačiau kiekvienu atveju klientas gali derėtis. Jei norima ką įkelti ne taip aukštai, siūloma išsinuomoti pigiau kainuojantį keltuvą.

Dažniau kelia per stogą

Statybos įrenginius nuomojanti bendrovė UPI taip pat retai sulaukia užsakymų pro langą įkelti vieną ar kitą stambų buities daiktą. Dažniausiai gyventojams keblumų sukelia didelės sūkurinės vonios, kurių neišardysi kaip baldo.

Įmonės vadybininkas Dalius Simanavičius pasakojo, kad mažus baseinėlius primenančias vonias savo būste dažniausiai įsirengia privačių namų gyventojai. Krano neretai prireikia ir tada, kai vonią norima statyti pirmame aukšte. Ji į namus atkeliauja pro viršų, kol neuždengtas namo stogas. Taigi vonia tampa pirmuoju namų atributu.

Norint išsinuomoti šios įmonės keltuvą, reikia mokėti mažiausiai už keturias valandas. Nelygu krano sudėtingumas ir kėlimo aukštis, paslauga gali atsieiti nuo 600 iki 800 litų.

Kad daiktus tektų kelti itin dažnai, negali pasigirti ir bendrovė „Kranvita“. Jos atstovai pasakojo kartą su autokeltuvu į daugiabutį namą pro langą įkėlę svetainės baldus, nes jų įnešti nepavyko dėl per siauros laiptinės. Už tokią paslaugą imamas minimalus 2 val. mokestis, kuris siekia 259 litus. Kelti buitinius daiktus dideliu kranu bendrovė „Kranvita“ atsisako.

Siūlo tiksliai išsimatuoti

Salono „Vonia.lt“ projektų vadovas Gediminas Ražanskas pasakojo, kad dauguma naujakurių didelių matmenų vonias arba mažuosius baseinus montuoja dar nesibaigus statyboms. Jei tai daugiabutis namas, suskumba, kol laiptinėje dar nesumontuoti turėklai. Tada stambųjį pirkinį pavyksta užnešti būriui vyrų, nereikia samdyti krano.

Tiesa, didelės, prašmatnios beveik dviejų metrų ilgio ir kiek siauresnės vonios kainuoja iki 40 tūkst. litų, tad papildomas tūkstantis litų krano nuomai palyginti nėra daug.

Santechnika prekiaujančio salono atstovo teigimu, į dideles vonias arba baseinėlius besidairantys klientai išsyk būna įspėjami dėl galimų keblumų, kai reikės juos įnešti. Jiems siūloma tiksliai išsimatuoti laiptines ir durų angas.

Neretai klientai priversti ieškoti kuklesnių pirkinių vien dėl to, kad didelius keblu įnešti į būstą. Tiesa, kai kurie nenuleidžia rankų – vieniems pirkėjams užteko išimti durų staktas, ir trokštamo dydžio vonia įtelpa.

Didelėms vonioms bene nepalankiausi senamiesčio daugiabučiai, nes šių namų laiptinės būna itin siauros. Langai taip pat ne visada gali išgelbėti, nes senųjų namų langų angos nedidelės. Be to, vonios patalpos dažniausiai būna ankštos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių