Quantcast

Kalėdinių dovanų vaikams TOP 10

  • Teksto dydis:

Nesvarbu, ar dovanų pirkimą kruopščiai planuojate, ar mėgstate sprendimą priimti vietoje impulsyviai, žinoti, kas yra „ant bangos“ visada naudinga. Dėl šitos priežasties Varle.lt specialistai sudarė TOP 10 kalėdinių dovanų vaikams sąrašą.

1. „Zoomer“ interaktyvūs robotai-augintiniai

Tai puikus sprendimas vaikui prieš pasirenkant ir įsipareigojant auginti tikrą kačiuką ar šuniuką namuose. Šie žaislai, kitaip nei pliušiniai, labai panašūs į tikrus augintinius. Pavyzdžiui, parodžius „Zoomer“ katytei dėmesį, už meilę ir glostymą ji padėką išreikš murkimu. Norite užsitarnauti šios katytės meilę – glostykite jai galvą, ausis ir skruostukus, nes čia robotui katytei yra įmontuoti specialūs jutikliai. Išmanioji katytė pasižymi „True Vision“ technologija, kuri padeda sekti jūsų judesius ir keisti akių spalvą. Ir tai dar ne viskas, nes katytė dainuoja, šoka ir net atlieka triukus. Nepatinka kačiukai? „Zoomer“ turi šuniuką, kuris irgi reaguoja į prisilietimus ir glostymą. Tarp „Zoomer“ robotų taip pat rasite dinozaurą. Jis įdomus tuo, kad jo burnos ir nosies jutikliuose yra įmontuotas jutiklis, kuris leidžia nustatyti ir rasti jūsų buvimo vietą. „Zoomer“ interaktyvūs robotai-augintiniai yra puikus dovanos variantas vaikams nuo penkių metų.

2. Interaktyvi lėlė „Tauškutė“

Jei norite savo dukrai padovanoti kalbančią žaislinę draugę, „Tauškutė vienareikšmiškai geriausias sprendimas. Be to, „Tauškutė“ gali būti puiki dovana ir giminaičių vaikams gyvenantiems svetur, bet norintiems nepamiršti arba išmokti lietuvių kalbos. „Tauškutė“ turi savo asmenybės toną ir labai mėgsta bendrauti. Pavyzdžiui, vienas jos išskirtinumų – judinama į šonus ji pakeičia balsą. Ko gero, ryškiausia „Tauškutės“ savybė – galimybė pasakyti net 100 žodžių, atkartoti Jūsų pasakytus žodžius, gebėjimas dainuoti ir kurti pagal tokius muzikos stilius: popmuziką, džiazą, roką, operą, yodelą, beatBox. Dovana vaikams nuo ketverių metų.

3. „Lego“

„Lego“ savo populiarumu nenusileidžia net patiems išmaniausiems žaislams jau daugybę metų. Šimtai įvairių teminių grupių: nuo filmų iki klasikinių (piratai, riteriai, indėnai) motyvų „Lego“ kaladėlės jau ilgus metus yra idealus dovanos sprendimas tiek berniukams, tiek mergaitėms. Populiariausios „Lego“ serijos: „City“, „Friends“, „Duplo“, „Nexo Knights“, „Star wars“ ir „Technic“. Ypatingo dėmesio verta šių metų naujovė – „Lego“ Advento kalendorius. Iš tikrųjų „Lego“ yra tokie populiarūs ne šiaip sau. Šie žaislai padeda lavinti bendravimą, kritinį mąstymą, kūrybiškumą, problemų sprendimą, organizavimą ir planavimą, erdvinį mąstymą, raštingumą (vaikai dirba su instrukcijomis) bei skatina motorinę vaikų raidą. Dėl to „Lego“ kūrėjai žaislus yra parengę skirtingo amžiaus vaikų grupėms nuo vienerių iki dvylikos ir daugiau metų. Kalbant apie „Lego“, neįmanoma nepaminėti šiais metais išleistos idėjų ir patarimų kupinos „Lego“ idėjų knygos“.

4. Stalo žaidimai

Ko gero, pagalvojus apie stalo žaidimus prieš akis pirmiausia iškyla tradiciniai „Alias“, „Uno“, „Monopolis“ . Jau turite visus šiuos žaidimus? Varle.lt galima rasti šių metų naujieną – žaidimą „5 sekundės“. Tai žaibiško mąstymo ir greito kalbėjimo žaidimas. Tokia staigmena gali patikti vaikams nuo aštuonerių metų.

5. Interaktyvus šuniukas

Vaikas labai nori auginti šuniuką, bet Jūsų nuomone, tokiam žingsniui jis dar nėra pakankamai pasirengęs, o interaktyvaus roboto-augintinio nenorite? Sprendimas – „Little Live Pets“ prekės ženklo interaktyvus šuniukas „My Dream Puppy“. Šis žaislas tinkamas nuo penkių iki dvylikos metų amžiaus vaikui.

6. Asmenukių lazda su integruotu mikrofonu

Jūsų vaikai yra išmaniųjų technologijų mėgėjai? Jiems patinka socialiniai tinklai, asmenukės ir viskas, kas susiję su technologijomis? Paprasta asmenukių lazda šiais metais, matyt, jau nenustebinsite, tačiau pagalvokite apie „paturbintą“ versiją su integruotu mikrofonu. Nustebinsite padovanodami ne šiaip lazdą, o tokią, kurioje integruotas ir mikrofonas. Jei vaikui, kuriam renkate dovaną, dainavimas ir fotosesijos – „gyvenimo varikliukai“, drąsiai rinkitės šį variantą.

7. „Mažųjų ponių“ pasaulis

Labai daug kalbėti apie šiuos žaislus nereikia, nes jų populiarumas neslūgsta jau ne vienerius metus. Prekės ženklas „My Little Ponny“ šiais metais siūlo dvi naujienas: ponį ir jo traukinuką bei karališkąją princesės pilį. Tikriausiai dauguma mergaičių vaikystėje svajojo, svajoja ir svajos turėti savo princesės namą. Kodėl? Todėl, kad čia vaikas planuoja ir kuria savo realaus ateities namo viziją. Taigi, niekada nevalia nustoti svajoti turėti princesės namus ne tik žaislinės formos – juk niekas nežino, kaip bus, tiesa?

8. „VTech“edukaciniai žaislai mažiausiems

Ieškodami dovanos patiems mažiausiems, atkreipkite dėmesį į „VTech“ gamintojo siūlomus edukacinius žaislus vaikams iki trejų metų. Šie žaislai skatina motorinę ir sensorinę vaiko raidą, padeda lavinti kalbą. Asortimente rasite tiek barškučius, tiek stumdukus, tiek kitus edukacinius žaislus su garsais ir šviesomis. Pagalvokite apie lietuviškai įgarsintą stumduką, kuris moko formų, gyvūnų, spalvų, skaičių arba mažylio dainų knygelę.

9. Nemirštanti klasika – dėlionės

Varle.lt asortimente rasite daugiau nei 300 dėlionių, kurios siūlo pasinerti į dėliojimo ir atradimo džiaugsmą pradedant 15 ir baigiant 300 detalių. Dėlionės – toks žaidimas, kuris vienus įtraukia taip, kad gali žaisti dieną naktį, o kiti neims į rankas nė už ką. Dėl šitos priežasties svarstant dėlionių variantą, siūloma pasidomėti, ar ši žaidimo forma yra vaiko mėgstama. O jeigu vaikas dar nelaikė rankose dėlionių detalių? Pagalvokite, gal jau pats metas išbandyti?

10. Radijo bangomis valdomi žaislai

Radijo bangomis valdomi žaislai jau seniai yra itin populiarus dovanos variantas. Radijo bangomis valdomas transportas ypatingai džiugina tiek mažesnius, tiek vyresnius berniukus ir net jų tėčius. Ne išimtis čia ir mergaitės. Tam, kad pasirinktumėte geriausią modelį savo vaikui, atkreipkite dėmesį į žaislo technines galimybes. Pagalvokite apie „Air HOGS“ „Shadow Drone Launcher“ žaislą arba apie „Sky Viper M200“ skraidyklę. Tai tikrai šiuo metu madingi šios žaislų kategorijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių