Quantcast

Kaip susikurti kalėdinę stalo kompoziciją: mados ir patarimai

  • Teksto dydis:

Artėjant šv.Kalėdoms, daugėja ir malonių šventinių rūpesčių. Vienas svarbiausių – pasirūpinti, kad namai alsuotų švenčių laukimu. Susikurti šventinių dekoracijų ragina floristai. Jiems artėjančių žiemos švenčių metas – pats darbymetis.

Užsakymų bumas

"Pirmam karantinui pasiglemžus keliones ir kitas pramogas, daugelis žmonių pradėjo labiau puoselėti savo namus ir jų aplinką. Namai tapo sava, jaukia vieta, kurią norisi puošti ir gražinti. Ši tendencija išliko ir atšaukus karantinus. Šiuo metu floristai dirba visu pajėgumu ir vos spėja suktis, nes poreikis Kalėdoms šventiškai papuošti namų erdves yra labai padidėjęs", – sako floristė ir Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro floristikos profesijos mokytoja Erika Pratapienė.

Ji pastebi, kad šiemet populiarūs kompleksiniai užsakymai, kai užsakomas advento vainikas, vainikas ant durų ir kalėdinė stalo kompozicija. Labai aktyviai puošiasi ir įvairios verslo įmonės, kurios nori atkreipti klientų dėmesį, formuoti savo įvaizdį.

Kalėdų mados

"Kadangi į namų puošimą žmonės šiemet žvelgia tikrai atsakingai, jie nevengia ir eksperimentuoti, pateikti drąsesnių ir įdomesnių užsakymų. Jaučiasi, kad klientai pasidomi ir naujausiomis tendencijomis, ieško estetikos, spalvų harmonijos. Taip atsiranda išskirtinių kompozicijų, pritaikytų konkrečiam namų interjerui", – pasakoja floristė.

Kalėdinę floristiką Erika skirsto į trijų krypčių tematiką – miško, klasikinę, avangardo. Šiemet miško tematikoje ypač dominuoja natūralumas ir naudojama viskas, kas randama miške. Tokios kompozicijos būna gražios ir jaukios, tačiau kartais joms šiek tiek pritrūksta šventiškumo ir spindesio.

Kalbant apie klasikinę tematiką, floristė išskiria šiemet dominuojančius ryškius spalvų kontrastus – aukso ir juodos spalvos, taip pat madinga mėlyna, žalia, ugnies spalvos, raudonos ir baltos ar aukso spalvų deriniai.

Anot floristės, lietuviai vis dažniau renkasi ir netradicines, avangardinės krypties, kompozicijas. Čia pilna netikėtumų, o pasaulinėje floristikoje šiemet dominuoja vandenyno ir jos gyventojų tematika.

Žydinti kompozicija

Floristė pataria, kaip patiems susikurti išskirtinę ir stilingą kalėdinę stalo kompoziciją. Ji tikrai atkreips svečių dėmesį. Didžiausias jos netikėtumas – amarilis ir kitokios gyvos gėlės.

"Amarilis savo svogūne turi sukaupęs pakankamai drėgmės, kad,  įkomponavus į puokštę advento pradžioje, jis pražystų per pačias Kalėdas ir dovanotų gražų stebuklą", – sako floristė ir priduria, kad tokia kompozicija puikiai tiktų šiuolaikiniame ir minimalistiniame interjere.

Šiai kompozicijai sukurti prireiks: lėkštės, floristinės kempinės, įvairių visžalių augalų (pušų, kėnių šakelių), gyvų žiedų (floristė naudoja rožes, ilekso uogas, vėdrynus, ciklamenų žiedus), įvairių dekoro elementų (žaisliukų, kankorėžių, blizgių detalių), pušų spyglių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pla.

Pla. portretas
Šikonje kompozicija padarykite ir bus šventė .Nebuvo visokių tokių ir gerai buvo.Dabar ant stalų Gėlių kompozicijos o valgyti nėra ką nuo jų. Nereikia nei gėlių kompozicijų ,nei valgių daug, gražiai skoningai serviruotas stalas ,truputėlį ką gražaus viduryje ir gerai.

Alma

Alma portretas
Kad ta žydinti kompozicija labiau tinka kapinėms papuošti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių