Quantcast

Kaip sumažinti elektros energijos suvartojimą skalbiant?

  • Teksto dydis:

Skalbyklė yra vienas iš dažniausiai naudojamų prietaisų namuose, todėl gali sunaudoti itin daug energijos. Keletas praktinių patarimų padės sumažinti skalbyklės sunaudojamą elektros energiją.

1. Skalbyklę geriausia įjungti prikrovus ją pilną skalbinių. Nepriklausomai nuo to, ar skalbyklėje skalbiate daug skalbinių, ar tik kelis drabužius, ji sunaudoja tiek pat energijos. Standartinė skalbyklės talpa yra nuo 6,5 iki 12 kg. Stengdamiesi vis dažniau išnaudoti maksimalų skalbyklės pajėgumą, galite sumažinti ne tik skalbimų dažnumą, bet ir sutaupyti laiko, vandens ir elektros energijos.

2. Naudokite vėsų vandenį. Kitas būdas, padėsiantis sutaupyti elektros energiją – skalbti drabužius skalbyklėje naudojant kuo žemesnę vandens temperatūrą, t. y. 20 °C. Skalbdami drabužius palyginti žemos temperatūros vandenyje daugelį audinių galite išskalbti taip pat gerai, kaip ir skalbdami juos šiltame ar net karštame vandenyje. Be to, tai gali netgi pailginti drabužio tarnavimo laiką, nes vėsesnis vanduo apsaugo nuo susitraukimo ir spalvų išblukimo rizikos. Skalbiant drabužius žemesnėje temperatūroje galima sutaupyti iki 90 proc. elektros energijos, kurią skalbyklė sunaudoja šildydama vandenį.

freeepik.com nuotr.

3. Naudokite didelį sukimosi greitį. Kad drabužiai išdžiūtų greičiau, rekomenduojama naudoti didelį sukimosi greitį – ne mažiau kaip 1 000 apsukimų per minutę, kad iš drabužių kuo geriau būtų pašalintas vandens perteklius. Tai ypač svarbu, jei drabužius džiovinate džiovyklėje. Kuo drabužis drėgnesnis, tuo daugiau laiko jis turi būti džiovinamas džiovyklėje ir sunaudojama daugiau elektros energijos.

4. Džiovinkite drabužius natūraliai. Jei įmanoma, džiovinkite drabužius natūraliai (ant džiovinimo lentos ar virvės) – tai puikus būdas sutaupyti elektros energijos ir sumažinti drabužių nusidėvėjimą. Natūralus drabužių džiovinimas taip pat padeda išvengti drabužių sukibimo dėl statinės elektros energijos, kuri kartais atsiranda naudojant sintetinius audinius.

5. Optimizuokite savo įpročius. Pavyzdžiui, įjunkite skalbyklę tam tikru paros laiku, kai elektros kainos yra žemesnės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paf

Paf portretas
Patarčiau įdėti šiektiek pipirų kečiupo ir majonezo. -efektas skalbimo garantuotas nepagailėkit dar ir sodos su actu

Ramūnas

Ramūnas portretas
Skalbkite ir džiovinkite naktį, kai visi kaimynai miega. Ypatingai tai tinka naujos statybos daugebučiuose.

Smetonlaikiu,

Smetonlaikiu, portretas
i kuri griztame septynmyliais zingsniais,buvo lieptelis prie vandens,pelenu is krosnies dubuo ir kultuve! "Skalbykle" vadinosi. Lietuviska.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių