Quantcast

Elegancija su prabangos prieskoniu

Jaunų aktyvių žmonių būsto interjerą kūrusi klaipėdietė dizainerė Gintarė Žindžiūtė siekė, kad prabanga ir elegancija taptų lygiavertės partnerės racionalumui ir patogumui.

Jaunų aktyvių žmonių būsto interjerą kūrusi klaipėdietė dizainerė Gintarė Žindžiūtė siekė, kad prabanga ir elegancija taptų lygiavertės partnerės racionalumui ir patogumui.

„Interjeras apibūdina namų šeimininkus: jų įpročius, gyvenimo būdą. Mano užsakovai – iš tų žmonių, kurie nemėgsta apsikrauti daiktais, ir tai matyti iš jų gyvenamosios aplinkos. Tačiau jaučiama ir polinkis į prabangą, nes pasirinkti originalūs, kokybiški baldai ir apdailos medžiagos“, – aiškino interjero dizainerė.

Vengė aklinos sienos

Gintarė prisipažino, jog jai būtų sunku konkrečiai apibūdinti šio buto interjerą. Gana santūriai ir saikingai įrengtam būstui dizainerė nelinkusi priskirti minimalistinio stiliaus. „Veikiau šį interjerą galėčiau pavadinti ne minimalistiniu, o eklektišku, kai tarpusavyje maišomi įvairių stilių daiktai, formos“, – samprotavo G.Žindžiūtė. Įrengiančiai daugiau kaip 80 kv. metrų naujos statybos butą dizainerei teko prisitaikyti prie architektės suformuotų erdvinių zonų ir įmantrių lubų. Tad pastarųjų nuspręsta neakcentuoti apšvietimu ar spalvomis.

Tik pravėrus laukujes būsto duris priešais išdygsta tamsinto stiklo siena.

„Bendroje valgomojo ir svetainės zonoje sukonstruotos dvi kolonos, kurias neužgriozdindami patalpos nusprendėme sujungti ir šiek tiek perskelti erdvę. Pertvarai parinkome rudai tonuotą stiklą, o ant jo perkeltas išdidintas vienos sienos apmušalų ornamentas“, – pasakojo Gintarė.

Ši skaidri siena atskyrė nedidelę prieškambario erdvę, o kitapus leido suformuoti jaukų poilsio kampelį – į stiklinę pertvarą remiasi minkštų baldų kampas.

Kava, kakava, šokoladas

Sienų danga dizainerės ir būsto šeimininkų pasirinkta neatsitiktinai – vietomis ornamentuota, vietomis vienspalvė ji patalpoms suteikia ne tik minkštumo, šilumos, bet ir padeda paslėpti sienų defektus. Svetainės ir valgomojo interjere varijuojama rudos ir jos atspalvių gama.

„Stengėmės išlaikyti panašių spalvų paletę. Štai korpusiniuose balduose dominuoja kavos pupelių, šokolado spalvų tonai, kolonos paryškintos kakavos spalva. Kaip atsvara panaudoti smėlio spalvos sienų apmušalai, pilkšvo smėlio atspalvio minkštieji baldai“, – komentavo interjero kūrėja. Grindims būsto šeimininkai pasirinko gana lepią, bet prabangią ir savitą dangą – bambuko masyvo parketlentes. Korpusiniai baldai, kurių dalis sukurti pagal pačios dizainerės eskizus, taip pat pagaminti iš natūralaus medžio.

Šviestuvai itin svarbūs

Ypač daug dėmesio bute skirta patalpų apšvietimo elementams. Interjere veikiau siekta žaisti ne pačia šviesa, o šviestuvų forma, faktūra. G.Žindžiūtė prisipažino, jog be originalių autorinių kūrinių vargu ar būtų galėjusi įgyvendinti savo sumanymus.

Valgomajam ir miegamajam šviestuvus kūrusi menininkė Laura Gudaitytė pritaikė originalią technologiją – išgaubti rėmai įvilkti į klostuotas bei specialiomis medžiagomis impregnuotas, tad ir karščiui atsparias popieriaus rankoves.

G.Žindžiūtė šypsodamasi sakė, jog virtuvėje virš nedidelio staliuko kybantis žaismingas ir elegantiškas šviestuvas žadina įvairias asociacijas: vienam jis gali būti panašus į paukštį, kitam – į debesį. Aptakios originalių dirbinių formos ir šilta popieriaus faktūra sukuria jaukumo įspūdį.

Interjero dizainerei ypač svarbu, kad bet kurie jos kurti namai būtų ne kokie nors parodomieji, muziejiniai, o tokie, kuriuose būtų miela ir būsto šeimininkams, ir jų bičiuliams.

„O šie namai tikrai dažnai sulaukia svečių“, – šypsodamasi patikino Gintarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių