Quantcast

Balkonas ir rudenį gali džiuginti žiedais

  • Teksto dydis:

Balkonai ir terasos asocijuojasi su šiltais vasaros vakarais, tačiau net sezonui pasibaigus šių vietų apleisti neturėtume. Gėlininkė Šviesa Vinkšnelė sako, kad ruduo – puikus metas atsinaujinti, o ir įvairiausių šaltesniam sezonui tinkamų augalų – apstu.

Rudens laikotarpiu labiausiai tinka sodinti augalus, kurie yra atsparūs šalčiui, nereikalauja daug saulės šviesos ir nebijo drėgmės.

„Rudeninių augalų pasirinkimas yra labai platus, tačiau vienareikšmiškai reikėtų rinktis kuo spalvingesnius. Jie ne tik gražiai atrodo, bet ir sukuria jaukumo jausmą. Pavyzdžiui, sodinti balkone labai tinka viržiai, kurie yra rudeninės estetikos standartas. Taip pat ir viržių giminaičiai – erikos, kurių žiedeliai atrodo kaip miniatiūrinės tulpės. Jos ryškios, gražios, jų spalva nekinta nuo oro sąlygų“, – teigia Š.Vinkšnelė.

Pasak gėlininkės, balkonuose ir terasose sodinti galima ir nuo seno pamėgtas chrizantemas – jos dera prie beveik visų augalų, jeigu balkone ar terasoje jų žadate sodinti skirtingų rūšių. Vazonuose puikiai auga ir atrodo smilgos, kurios labai gražiai atrodo ir apšerkšnijusios.

Jeigu balkonas nedidelis, tačiau norite jį papuošti augalais, gėlininkė pataria įsirengti pakabinamus vazonus ant balkono turėklų. Jeigu norite jaukumo – galima įsigyti ir vijokliniams augalams skirtą atraminę konstrukciją. Pavyzdžiui, groteles arba sulenktus plieninius strypus. Augalus galima sodinti ir ant sienų pritvirtintų lentynų, o ant jų išdėlioti stilingus vazonus – šis metodas erdvei taip pat sukurs išskirtinio žavesio.

Rudeniniai augalai yra gana atsparūs, todėl didelės priežiūros jie nereikalauja.

„Rudeninius augalus prižiūrėti paprasta. Tereikia nuskabyti lapus, kai šie paruduos, nuskinti nužydėjusius žiedus – taip jie turės daugiau energijos krauti naujus. Svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, ar augalas turi pakankamai drėgmės, tačiau jos neturi būti ir per daug. Reikia stebėti, ar vanduo neužsilaiko, ar jis išbėga. Jeigu lauke nuolatos lyja, galima įsigyti specialių įdėklų, kurie sugeria vandenį, tereikia juos įdėti į vazono dugną“, – pasakoja Š.Vinkšnelė.

Kaip teigia gėlininkė, dėmesį reikėtų atkreipti ir į tai, kurioje pusėje yra jūsų balkonas, kur augs augalai. Anot Š.Vinkšnelės, augalai geriausiai žydi, jeigu jie yra atsukti į pietų, pietryčių ar rytų pusę – ten, kur yra daugiausia saulės šviesos. Jei balkonas yra šiaurės pusėje, ji rekomenduoja rinktis augalus, kurie turi daugiau lapų, pvz., gebenes, taip pat įvairių rūšių spygliuočius.


Šiame straipsnyje: balkonasruduogėlės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
man virziai nepatinka tai misko augalas

Anonimas

Anonimas portretas
O kur deti rudenines geles atejus vasarai.Atšoko protas ,pamiršote kur gyvename,vanduo brangus .Vasara balkone palaistyti geles mėnesiui sunaudoji vieną kubą vandens.O jeigu karščiai, tai būna ir du kubai sunaudoti.Vienu žodžių neliko grožio balkone ,tai reiške kokios gyvenimo sąlygos Lietuvoje,toks ir vaizdelis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių