Quantcast

B. Nicholson pristato „Beatos virtuvės“ indų kolekciją

  • Teksto dydis:

Kulinarė ir virtuvės žurnalistė Beata Nicholson toliau gražiais daiktais pildo „Beatos virtuvės“ kolekciją namams ir šįkart Lietuvos žmonėms pristato kartu su menininke Inga Gile ilgai kurtą, Europoje pagamintą indų kolekciją.

„Gali būti namai be televizoriaus, be užuolaidų, be kilimų ar sofų, bet tikrai nėra namų be indų. Visi jų turime, visi juos naudojame, visi jais džiaugiamės ir visi, deja, juos daužome. Nepaisant to, kad indai – toks kasdienis, nuolat naudojamas dalykas, Lietuvoje originalių indų pasirinkimas, mano nuomone, skurdokas – jei negali sau leisti rinktis indų iš prabangių specializuotų parduotuvių, lieka tik nelabai kuo išsiskiriantys kiniški indai. Mano noras buvo sukurti tokią kolekciją, kurioje jaustųsi menininko prislietimas, būtų įdėta rankų darbo, bet tuo pačiu tie indai būtų įperkami ir prieinami visoje Lietuvoje. Suderinti tokius rodos sunkiai suderinamus dalykus, kaip indų kokybė ir įkandama kaina, man padėjo bendradarbiavimas su didžiausiu prekybos centrų tinklu „Maxima“ ir ilgametę keramikinių indų gamybos patirtį turinčia italų bendrove „Pagnossin“, - sako Beata.

Beata pasakojo, kad didžiausias dėmesys buvo skiriamas indų dizaino sukūrimui, jo paieškos ir tobulinimai užtruko 2 metus. „Beatos virtuvės“ indų kolekciją sudaro baltas klasikinis 8 dalių servizas, kurį puošia subtilus Lietuvos menininkės sukurtas gėlės motyvas, taip pat keturių puodelių linija, dekoruota ypač turtingais I. Gilės piešiniais bei vaikiškų indų rinkinys patiems mažiausiems.

„Iškart žinojau, kad indai turi būti balti, nes jie dera prie visko ir maistas juose atrodo gražiausiai, bet tuo pačiu norėjau, kad „Beatos virtuvės“ balti indai turėtų kažką ypatingo – taip atsirado gėlės motyvas, į kurį savo akimis mačiau, kiek daug indų fabrike įdedama rankų darbo. Servizą galima komplektuotis kaip kam patinka, nes viską galima įsigyti atskiromis dalimis. Kasdienių puodelių linija taip pat originali savo piešiniais ir tokia turtinga, kad sau tinkamą išsirinks ir bankininkas, ir menininkas, ir tėtis, ir mama, ir paaugliai vaikai. Na, o mažiesiems skirtas indų rinkinys turi savo mielą personažą ir vaikiškoms rankutėms pritaikytą dydį, nes, manau, norą gražiai valgyti turime ugdyti nuo mažumės“, – įsitikinusi Beata.

„Beatos virtuvės“ stalo kolekciją taip pat papildys staltiesės, takeliai ir padėkliukai, kurie išsiskiria savo praktiškomis savybėmis – visi audiniai padengti nejuntama teflono danga, dėl kurios dėmės neįsiskverbia į audinius, todėl „Beatos virtuvės“ stalo tekstilę galima tiesti dažniau, o skalbti rečiau.

„Esu įsitikinusi, kad tokios mažos detalės kaip gražus indas, padėkliukai per bendrą šeimos vakarienę, pokalbiai prie gražiau paserviruoto stalo kuria namų jaukumą ir mūsų norą čia grįžti pasisemti stiprybės. Labai linkėčiau Lietuvos šeimoms kuo dažniau surasti laiko tokioms akimirkoms ir kurti savo šeimos bendrystę nelaukiant ypatingų progų“, – sako Beata.

„Beatos virtuvės“ stalo kolekcija nuo šiandien prekiaujama visose parduotuvėse „Maxima“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių