Quantcast

Aukšto slėgio plovimo įranga palengvins buitį – ekspertai pataria, kaip išsirinkti tinkamą

  • Teksto dydis:

Aukšto slėgio plovyklos ne tik išvalo sunkiai pasiekiamus objektus, bet ir efektyviai įveikia įsisenėjusias dėmes. Šios įrangos privalumus greitai įvertins nuosavų namų ir automobilių savininkai – su ja išvalysite greičiau ir paprasčiau.

Terasos, lauko grindys, langai, sodo baldai, dviračiai po šaltojo sezono turi būti išvalyti ir paruošti naujam sezonui. Tai padaryti be specialios įrangos gali būti sudėtinga. Prekybos tinklo „Senukai“ atstovai pastebi, kad atšilus orams išauga namų aplinkos priežiūros įrenginių, tarp jų ir aukšto slėgio plovyklų bei jų priedų paklausa. Susidomėjimas šios kategorijos prekėmis stebimas tiek fizinėse, tiek elektroninėje parduotuvėje.

Pasak ekspertų, išsirinkti tinkamą universalią aukšto slėgio plovyklą paprasta, kai įvertini savo poreikius ir žinai kriterijus, į kuriuos verta atsižvelgti. Jie dalijasi svarbiausiais patarimais.

#1. Įvertinkite reikalingą slėgį

Aukšto slėgio plovimo įrangos parametras, į kurį pirmiausia turėtumėte atkreipti dėmesį, yra jos maksimalus slėgis, matuojamas barais (bar). Šis matas yra labai svarbus, nes nuo jo priklauso valymo našumas.

§ 70–130 bar. Toks slėgis tinka daugumos namų ūkio ir transporto priemonių, kepsninių valymui bei automobilių plovimui. Dažniausiai buitinės slėginės plovyklos turi tokio diapazono slėgį.

§ 140–200 bar. Tai vidutinio stiprumo slėgis, tinkantis sudėtingesniems gyvenamųjų namų darbams arba komerciniam valymui.

§ >210 bar. Tai labai aukštas slėgis, pasirinkę tokią plovyklą, turėtumėte būti itin atsargūs, nes galite lengvai nuplauti dažus arba pažeisti paviršius. Tokios plovyklos naudojamos grafičiui ar išdžiūvusiam betonui nuo pastolių valyti.

Prieš įsigyjant plovyklą, specialistai rekomenduoja atsižvelgti ne tik į maksimalų vandens slėgį, bet ir į maksimalų vandens greičio parametrą. Vandens slėgis duos mažesnį efektą, jei vandens purškimo greitis yra mažas.

#2. Nuspręskite dėl maitinimo šaltinio

Maitinimo šaltinio tipas turi įtakos plovimo įrangos priežiūrai, galingumui ir mobilumui. Yra trys standartiniai slėgio plovyklų maitinimo variantai: elektriniai, benzininiai ir dyzeliniai, akumuliatoriniai.

Ekspertai rekomenduoja rinktis elektrinę aukšto slėgio plovyklą dėl jos lengvo naudojimo ir priežiūros. Jos taip pat yra patvaresnės, galingesnės, tylesnės, lengvesnės bei valo efektyviau, lyginant su kitomis.

#3. Atsižvelkite į vandens tiekimą

Dar vienas kriterijus, į kurį „Senukų“ ekspertai rekomenduoja atsižvelgti – vandenį tieksite iš plovimo įrangos talpos ar kito vandens šaltinio – čiaupo, tvenkinio ir pan.

Vis tik svarbu atkreipti dėmesį, kad planuojant vandenį tiekti iš tvenkinio, reikės įsigyti ir vandens filtrą, nes į aukšto slėgio plovyklą patenkantis vanduo turi būti švarus.

#4. Išsirinkite plovyklų priedus

Anot specialistų, visi plovimo įrenginiai turi standartinę purškimo galvutę klasikiniams valymo darbams. Vis tik norint kuo geriau išnaudoti plovyklos galimybes, verta pasidomėti specializuotais priedais, skirtais įvairioms valymo užduotims.

Pavyzdžiui, specialios ploviklių talpyklos ir sistemos padeda išvalyti kokybiškiau. Vienuose plovyklų modeliuose šios sistemos jau yra integruotos, todėl valiklį galimą pripildyti iš anksto, kituose naudojami keičiami ploviklio buteliukai. Žinovai pataria rinktis specialius plovyklų arba valymui skirtus ploviklius.

Jei namuose ar sodo namelyje neturite daug vietos, geriau rinktis plovyklą su universaliu antgaliu, kuris turi tiek aukšto slėgio plovimo, tie rotacinio plovimo galimybes.

Specialūs šepečiai, skirti automobilių, dviračių ar terasų plovimui, norimą rezultatą padės pasiekti greičiau ir lengviau, nei naudojant standartinę purškimo galvutę. Šių priedų vandens slėgis ir srautas nukreipiami į nedidelį plotą, kad būtų galima išvalyti kokybiškiau ir lengvai manevruoti sunkiai pasiekiamose vietose, atkreipia dėmesį „Senukų“ specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainius

Dainius portretas
O tai Senukų užsakymu jau pakeistas įstatymas ir staiga jau nebedraudžiama - legalu plauti automobilius namuose? Na jeigu taip, tada bėgu pirkti kercherio, deja ne iš Senukų..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių