Quantcast

7 sienų dekoro idėjos erdvei atnaujinti

  • Teksto dydis:

Ieškote idėjų, kaip atnaujinti erdvę? Nors tuščios sienos gali vizualiai subalansuoti kambarį, dažnai jos yra tik neišnaudotos galimybės. Tai puiki drobė, kurioje galima papasakoti savo gyvenimo istorijas. Svečiams suteiksite užuominą apie tai, kas esate. Nevenkite užpildyti sienas dekoracijomis ar pakeisti esamą dekorą, kuris jau seniai nebedžiugina. Čia ir dabar turite progą pasisemti įkvėpimo. Ir pagaliau išbraukti šią užduotį iš darbų sąrašo!

1. Sukurkite galeriją ant sienos

Jei nepatinka meno kūrinių sankaupa ant vienos sienos, bet žavi idėja apie kelis paveikslus, sukurkite organizuotą galeriją. Pakabinkite įrėmintus meno kūrinius tobulai viename lygyje. Atlikite tikslius matavimus, kad tarp kiekvieno rėmo būtų vienodas tarpas. Galite drąsiai pakabinti du visiškai skirtingus meno kūrinius. Arba sukurkite vientisą įvaizdį, pakabinę to paties menininko, tos pačios medijos ar spalvinės gamos darbus.

2. Pridėkite veidrodžių

Veidrodis visada yra geras pasirinkimas, kai reikia ko nors ant sienos, bet jau išnaudojote visas meno galimybes. Užuot rinkęsi grynai funkcinį veidrodį, žvalgykitės išraiškingesnio. Pavyzdžiui, vaivorykštinio. Jis suteikia kambariui žaismingumo ir sukuria erdvės gylį.

3. Išdėstykite didelius daiktus

Panašiai kaip knygas, taip ir kitus daiktus galite naudoti kaip sienų dekorą. Pavyzdžiui, medžio gabalus neutralioje, bet prašmatnioje svetainėje. Nesvarbu, ar objektus pritvirtinsite, atremsite į sieną, ar pastatysite ant konsolinio staliuko. Jei jie bus pakankamai aukštai, veiks kaip unikalus ir netikėtas sienų dekoras. Puikių variantų rasite, apsilankę formadore.lt.

Linksmybei: pastatydinkite bokštą iš sukrautų knygų. Rezultatas? Tobulai netobula jauki erdvė.

„formadore.lt“ nuotr. 

4. Pertvarkykite knygų lentyną

Knygų lentyną galite užpildyti ne tik knygomis, bet ir dekoracijomis. Pridėkite vazų ir mažų skulptūrėlių, kad suardytumėte monotoniją. Arba derinkite knygų spalvas. Taip knygos ne tik atrodys darniau, bet ir, jei kolekcijoje daug ryškių spalvų, labiau išsiskirs.

5. Raskite naują vietą augalams

Jei nuolat laikote vazą su gėlėmis virtuvėje ar svetainėje, išplėskite meilę gyviems žiedams po visus namus. Tai puiki dingstis investuoti į naują vazą miegamajame ar vonios kambaryje. Sienų apačią išklokite įvairių rūšių augalais. Tai smagus ir natūralus būdas užpildyti kambarį.

6. Papuoškite langus

Tinkama langų apdaila gali daug ką pakeisti. Iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti paprastas namų elementas. Tačiau langai turi įtakos bendrai namų estetikai. Ypač, kalbant apie stalių šedevrus. Tuos, kurie išraižyti įvairiomis linijomis, paliekant platesnį lango viršų. Šie vintažiniai modeliai pagyvins tiek bohemišką, tiek modernų interjerą.

Nepamirškite spalvų! Nieko blogo, jei pasirinksite klasikinę baltą spalvą. Bet stiprų efektą turi ir tokie tonai kaip tamsiai ruda, pilka ar net juoda!

7. Išryškinkite architektūrą

Jei pasisekė, kad namuose yra unikalių architektūrinių elementų, pavyzdžiui, plytų sienų ar medinių sijų, sutelkite dėmesį į juos, užuot kabinę daugybę paveikslų. Plytas arba atviras sienų vietas, kuriose jos matosi, apšvieskite sieniniais šviestuvais. Medinės sijos išryškės, jei aplink jas išvedžiosite juostinį šviestuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių