Quantcast

Vyriausybės kultūros ir meno premijos – 12 kūrėjų

  • Teksto dydis:

Vyriausybės kultūros ir meno premijas rekomenduojama skirti dvylikai kūrėjų, tarp jų – aktorei Vaivai Mainelytei, poetui Kęstučiui Navakui, fotomenininkui Ramūnui Danisevičiui.

Kaip pirmadienį pranešė Kultūros ministerija, premijos taip pat turėtų būti skirtos muziejininkei Vidai Kanapkienei, dailininkui, knygų vaikams autoriui Kęstučiui Kasparavičiui, kompozitoriui Arvydui Malciui, tapytojai Sigitai Maslauskaitei-Mažylienei, menotyrininkei Agnei Narušytei, aktorei Reginai Reklaitienei (Šaltenytei), kino operatoriui Janui Vitoldui Tomaševičiui, tekstilininkei Zinaidai Vogėlienei ir menotyrininkei Rasutei Žukienei.

Šiuos laureatus komisija atrinko iš daugiau kaip keturiasdešimties muzikos, teatro, dailės, literatūros, kitų kultūros ir meno sričių atstovų.

Vadovaudamasi komisijos sprendimu, Kultūros ministerija pateiks Vyriausybei tvirtinti nutarimo projektą dėl premijų skyrimo.

Šios premijos skiriamos  Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus.

Premijos dydis – 12,9 tūkst. eurų.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 Vyriausybės kultūros ir meno premijų, jos skiriamos nuo 1997 metų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Šaunu kad apdovanota gabi aktorė Vaiva Mainelyte! Nuoširdūs sveikinimai! O poetas tai turbūt turi savo individualų ratą skaitytojų, nes aš tai šiuolaikinės avangardinės poezijos nemėgstu.. viskas labai paviršutiniška.. Net keista dabar visi gali būti poetais, ritmo, rimo nebeliko.. Kažkoks padrikas keistų minčių rinkinys.. Na bet komisijos skonį turbūt atitiko. Jeigu dabar gyventų ir būtų pretendaves gauti premija pvz. Lermontovas, matyt būtų išvadintas grafo manu ir premijos negautu.. Netiktų komisijai.. Keistas grožio mene suvokimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių