Quantcast

Vyriausybė pritarė valstybinę pensiją skirti aktorei N. Savičenko-Klimienei

Vyriausybė pritarė nuo šių metų liepos 1 dienos pirmojo laipsnio valstybinę pensiją skirti Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatei, aktorei Nelei Savičenko-Klimienei.

Pagal Valstybinių pensijų įstatymą asmenys, kuriems yra paskirta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija, sulaukę pensinio amžiaus turi teisę gauti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją, kurią sudaro keturių valstybinių pensijų bazių dydis – kiek daugiau kaip 261 euras.

Ją skiria Vyriausybė pagal pirmojo ir antrojo laipsnių valstybinių pensijų skyrimo komisijos teikimą.

Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija aktorei N. Savičenko-Klimienei buvo skirta 2014 metais. Aktorė buvo įvertinta už iškilius moterų vaidmenis ir ištikimybę teatro menui.

N. Savičenko-Klimienės kūryba įvertinta trimis „Auksiniais scenos kryžiais“, ji yra pelniusi ir kino „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą, „Padėkos kaukę“ Klaipėdoje.

Aktorė nuo 1980 metų kelis dešimtmečius dirbo Klaipėdos dramos teatre ir kine, vėliau – Lietuvos nacionaliniame ir Oskaro Koršunovo / Vilniaus miesto teatruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Perskaičiau , tokia suma,tai pasityčiojimas,gal suklydo autorius,ar gali taip būti?

Kukutis

Kukutis portretas
Jei tai priedas prie jau priskaičiuotos pensijos, tai dar pakenčiama būtų. Priešingu atveju, tai patyčios. Labai neaiškiai ir nelogiškai parašytas straipsnis

pritariančioji

pritariančioji portretas
tikrai nusipelnė, bet pensijos dydis tikrai žeminantis ir nedaro garbės Lietuvai - tai greičiau pašalpa, o ne nuopelnų įvertinimas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių