Quantcast

Vroclave leidžiamos šiuolaikinių Lietuvos autorių knygos

Šiuolaikinių Lietuvos rašytojų ir visuomenės veikėjų knygos verčiamos į lenkų kalbą ir leidžiamos Vroclave. Čia knygas leidžia ir seminarus politinių aktualijų temomis organizuoja žymaus lenkų politologo, žurnalisto ir visuomenės veikėjo Jano Nowako-Jezioranskio Rytų Europos kolegija.

J. N-Jezioranskio Rytų Europos kolegija įsikūrusi šalia Vroclavo, Voinovicų pilyje. Pasak kolegijos vadovų, jos tikslas – Rytų Europos pilietines visuomenes skatinti ne tik pažinti šalių kultūras, bet domėtis ir analizuoti politines regionų aktualijas.

„Rengiame vertėjų seminarus, seminarus studentams, praeitais metais surengėme Bogdano Savčiuko mokyklą, savaitės trukmės renginį ukrainiečiams, lenkams ir vokiečiams. Jaunimas iki 25 metų amžiaus susitiko čia, kalbėjosi apie aktualias problemas, apie tapatybę, politiką, saugumą, kaip jie tai supranta“, – pasakojo Rytų Europos kolegijos direktorius leidybai Laurynas Vaičiūnas.

Rytų Europos kolegijos leidybos centras kasmet išleidžia dešimtis regiono šiuolaikinių autorių knygų.

„Bendradarbiaujame puikiai su J. N-Jezioranskio Rytų Europos kolegija, leidžiame lietuvių autorių knygas. Praeitais metais išleidome Herkaus Kunčiaus romaną „Lietuvis Vilniuje“. Šiais metais pristatome šią knygą geriausios Vidurio ir Rytų Europos knygos apdovanojimui, tas apdovanojimas vadinasi „Angelus“ ir teikiamas Vroclave“, – sakė Lietuvos kultūros atašė Lenkijoje Rasa Rimickaitė.

Šiemet į lenkų kalbą Vroclave bus išverstos ir išleistos Arvydo Šlepiko „Mano vardas Marytė“, Giedros Radvilavičiūtės „Šiąnakt aš miegosiu prie sienos“, Kornelijaus Platelio poezija, Leonido Donskio ir Tomo Venclovos pokalbių knyga.

„Stengiamės, kad tai būtų šiuolaikinė Lietuva, o ne paskendusi kokiose tai istorinėse vizijose ir interpretacijose“, – teigė L. Vaičiūnas.

Rytų Europos Kolegija prieš 12 metų įsteigė J. N-Jezioranskio apdovanojimą už demokratijos stiprinimą Rytų Europos regione. Juo yra pagerbti gavę Vaclavas Havelas, George`as Buchas, Zbignevas Bžezinskis, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių