Quantcast

Vieno iš „Microsoft“ įkūrėjų P. Alleno vertinga meno kolekcija bus parduota aukcione

Aukcionų namai „Christie's“ ketvirtadienį paskelbė planuojantys parduoti velionio IT milžinės „Microsoft“ vieno iš įkūrėjų Paulo Alleno (Polo Aleno) meno kolekciją, kurios vertė gali būti didesnė kaip 1 mlrd. JAV dolerių.

Per lapkritį planuojamus aukcionus ketinama parduoti daugiau kaip 150 kūrinių, aprėpiančių 500 meno istorijos metų. Tai bus „didžiausias ir išskirtiniausias visų laikų meno aukcionas“, sakoma „Christie's“ pranešime.

Tarp parduodamų darbų bus prancūzų tapytojo Paulio Cezanne'o (Polio Sezano) paveikslas „Šv. Viktorijos kalnas“ (La montagne Sainte-Victoire), kurio kaina gali būti didesnė kaip 100 mln. dolerių (ir eurų), nurodė aukcionų namai.

„Christie's“ nurodė, kad aukcioną surengs kartu su velionio milijardieriaus turto valdytojais ir kad visos surinktos lėšos bus perduotos labdarai, kaip pageidavo P. Allenas, kuris buvo aistringas meno kolekcininkas, inovatorius ir filantropas.

„Paului menas buvo ir analitinis, ir emocinis. Jis buvo įsitikinęs, kad menas perteikia unikalų požiūrį į tikrovę, apjungiantis menininko vidinę būseną ir vidinį žvilgsnį tokiu būdu, kurs gali įkvėpti mus visus“, – sakė testamento vykdytoja Jody Allen (Džodi Alen).

„Kolekcija atspindi jo interesų įvairovę ir pasižymi savita mistika ir grožiu“, – pridūrė ji.

„Christie's“ vadovas Guillaume'as Cerutti (Gijomas Čerutis) sakė, kad aukcionas bus išskirtinis.

„Įkvepianti Paulo Alleno figūra, nepaprasta darbų kokybė ir įvairovė bet visų gautų lėšų skyrimas filantropijai sukuria unikalų derinį, padarysiantį Paulo G. Alleno kolekcijos pardavimą beprecedenčio masto renginiu“, – pabrėžė G. Cerutti.

P. Allenas, miręs 2018 metais, įkūrė „Microsoft“ kartu su Billu Gatesu (Bilu Geitsu) 1975-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių