Quantcast

Venecijos kino festivalyje – lietuviški filmai

  • Teksto dydis:

77-ajame Venecijos tarptautinio kino festivalyje pristatomi net du lietuviški filmai. Horizontų programoje žiūrovai galės pamatyti Vytauto Katkaus režisuotą trumpametražį filmą „Miegamasis rajonas“, o režisieriaus Marato Sargsyano filmas „Tvano nebus“ varžysis tarptautinėje kritikų savaitėje.

V. Katkaus filmas „Miegamasis rajonas“ – tai dviejų vaikystės draugų, kurie paskutines dienas leidžia savo gimtose vietose, istorija. Vaikinai susitinka norėdami atidėti atsisveikinimą su besikeičiančia kaimynyste. „Kartais norėtumėte gyventi taip, kaip gyvenote paauglystėje, tačiau iš tų metų liko tik tos pačios senos vietos: tik ten galite pajusti ar prisiminti savo praeitį ir kuriam laikui atsiriboti nuo realaus pasaulio“, – pabrėžia režisierius. Oficialiai filmas bus pristatytas rugsėjo 11 d.

M. Sargsyano filmas „Tvano nebus“ pasakoja tokią istoriją: „Ekranas informuoja mus, kad karas prasidėjo. Ko tau reikia? Surinkite vyrus, raskite ginklus, o gal kas nors juos mums padovanos. Mums reikia vietos, šalies, kurioje gali vykti karas. Jokių problemų, pulkininkas yra tikras profesionalas, jis jau daug kartų ir daugelyje šalių kariavo pagal užsakymą arba tam, kad sutvarkytų tvarką. Tačiau dabar jo pasekėjai užaugo ir pradėjo karą savo šalyje. Jis nenori, bet turi kovoti. Jis sensta ir pavargsta nuo karo. Jis tiesiog nori atsisėsti prie stalo priešais garuojančią gardžių šonkaulių lėkštę ir spoksoti į nekaltą televizoriaus ekraną, kol žinios sklinda, o visas pasipuošęs laidų vedėjas praneša, kad karas prasidėjo.“ Oficialus filmo pristatymas – rugsėjo 10 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Felinis

Felinis portretas
Nieko nesupratau. Kur ta šonkaulių lėkštė ? Nebent ji ir yra vertimgiausias daiktas visame tame marazme.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių