Quantcast

Velykų salą surasti galima ir Marijampolėje

Velykų salos simbolių – akmeninių skulptūrų – kopijos puošia medžio kūrėjo iš Marijampolės namų kiemą. Dvylika skulptūrų kopijų, skirtingai nei Velykų saloje, pagamintos iš stiklo pluošto ir dervos.

Meninio medžio apdirbimo specialistas, marijampolietis Romas Šimanauskas prie sodybos dvylika skulptūrų įkurdino prieš kelis mėnesius.   

Skulptūras pagaminti su pertraukomis truko trejus metus. Jos – iš stiklo pluošto ir dervos – iš tokios žaliavos gaminamos valtys, tokią technologiją naudoja Kauno aviacijos gamykla.

„Kišenės per silpnos, kad iš akmens padaryt. Iš betono daryt – technologijos darymo, formos sudėtingos. Tai šita medžiaga pasirodė pati tinkamiausia, nes lengva, skulptūros sveria 20–25 kilogramų, lengva sudėlioti“, –pasakojo skulptūrų kūrėjas Romas Šimanauskas.

Niekada Velykų saloje nesilankęs lietuviškų skulptūrų autorius sako informacijos apie jas ieškojęs internete.

Velykų salos, priklausančios Čilei, akmeninės skulptūros iškaltos iš ugnikalnio uolų, jų saloje – daugiau nei 800. Manoma, kad skulptūras prieš daugiau nei 500 metų iškalė vietos gyventojai –polineziečiai, siekdami įamžinti žymias salos šeimas. Jų aukštis – nuo 6 iki 10 metrų, nors aukščiausia – beveik 22 m, sverianti 160 tonų. 

Skulptūrų  kūrėjas iš Suvalkijos sako, kad Velykų salos moai kopijos beveik tikslios, tik simboliai šiek tiek sulietuvinti.

Kūrėjo planuose – skulptūras apšviesti. Dabar įspūdingiausiai jos atrodo tekant ir leidžiantis saulei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zyle

zyle portretas
Saunu, grazu, puiku...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių