Quantcast

Vasaros kalendorius be atostogų prabangos

Darbų sūkury paskendę populiarūs šalies aktoriai svajoja apie gurkšnį atokvėpio

Daugelio šalies teatrų afišos ištuštėjo. Prasidėjo atostogos, tačiau ilsėsis ne visi. Daugeliui garsių aktorių vasara – intensyvus kūrybinis darbymetis: gastrolės, naujų projektų kūrimas, pasirengimas būsimiesiems susitikimams su žiūrovais. Vieni tikisi vasaros kalendoriuje rasti atostogų nišą, o kiti ir darbą vadina nuolatinėmis nesuplanuotomis atostogomis.

Darbo – per akis

„Ir kokios čia gali būti atostogos...“ – nostalgiškai pratarė Nacionalinio dramos teatro aktorius Saulius Balandis. Aktyviai režisuojantis serialą „Nekviesta meilė“ aktorius pripažino, kad dar reikia nufilmuoti daug serijų naujam sezonui, tad darbo – per akis.
„Vasara nėra tas laikas, kai galime ramiai poilsiauti, juk ir toliau vyksta kūrybinis procesas, negalim jo nutraukti. Be to, dar ir su teatro trupe laukia keletas pasirodymų spektaklyje „Kazimieras Sapiega“, kuris skirtas Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai paminėti. Todėl žadame šią istorinę dramą parodyti ne tik Vilniuje, bet ir aplankyti keletą kitų Lietuvos miestų“, – dalijosi planais S.Balandis.
Aktorius susitaikė su realybe: beveik visą vasarą teks praleisti filmavimo aikštelėje, nebent pavyks kelioms dienoms ištrūkti į kaimą.

Labiau norisi linksmybių

Nacionalinio dramos teatro aktorė Monika Bičiūnaitė tvirtina, kad šiuo metu nuo darbų nėra kada atsikvėpti.
„Birželį aktyviai repetuojame, rengiamės ateinančiam sezonui. Negaliu sakyti, kad atostogų nereikia, todėl bent vieną vasaros mėnesį tikiuosi pailsėti“, – viliasi aktorė.
Gastrolės vasarą yra visai neblogai, įsitikinusi M.Bičiūnaitė, tačiau ne visada gali žinoti, ar publika bus nusiteikusi suprasti dramą ir tragediją. Jos manymu, vasarą žmonėms reikia daugiau linksmybių, o ne rimtų spektaklių.

Darbą derina su atostogomis

Oskaro Koršunovo teatro aktoriai šią vasarą nenusiteikę poilsiauti, nes jau suplanuoti pasirodymai keliose šalyse. Per kino ir televizijos apdovanojimus „Sidabrinės gervės“ už vaidmenį Algimanto Puipos filme „Nuodėmės užkalbėjimas“ geriausios kino aktorės titulą pelniusi Rasa Samuolytė tikino: vasara jai tikrai nėra poilsio metas.
„Jau šią savaitę turime vykti į festivalį Rumunijoje, vėliau – į Čekiją, o rugpjūtį numatytos gastrolės Danijoje, todėl nesirengiu poilsiauti“, – teigė aktorė.
R.Samuolytė pripažino: jos darbo specifika leidžia gastroles užsienyje suderinti su atostogomis.
„Juk pats mūsų darbas – vaidyba yra tarsi šventė. Nereikia kasdien daryti to paties, kasdien vyksta nauji kūrybos procesai. Manau, kad mūsų kasdienė veikla yra tarsi nuolatinės nesuplanuotos atostogos“, – ekspresyvumu tryško aktorė.
R.Samuolytė įsitikinusi, kad tokios išvykos ir gastrolės jokiu būdu negadina vasaros, jos tik nuspalvina gyvenimą.

Turės tik savaitę atokvėpio

Neseniai iš gastrolių užsienyje grįžęs Valstybinio Vilniaus mažojo teatro aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis tikino, kad išvykomis prasidėjusi vasara jam tikrai netaps atostogų laikotarpiu.
„Neseniai su Vilniaus mažuoju teatru buvome išvykę į gastroles Lenkijoje ir Sankt Peterburge. Pasisekimas buvo tikrai įspūdingas, festivalyje „Raduga“ pelnėme pirmąją vietą. Tačiau turiu pripažinti, kad tai buvo labai įtemptas laikas. O ir grįžus tenka imtis naujų darbų“, – tvirtino aktorius.
V.Rumšas teigia, kad vasarą rengiamasi naujam teatro sezonui. Aktorius prasitarė, kad rudenį televizijos žiūrovai jį vėl galės pamatyti viename projekte, tačiau neišdavė paslapties – kokiame.
„Mes, aktoriai, iš tiesų negalime sau leisti poilsiauti. Dabar juk nuolat vyksta pjesių skaitymai, rengiami nauji projektai. Nemažai ir renginių, kuriuos vesti esame kviečiami“, – vardijo aktorius.
Geriausiu atveju, spėjo V.Rumšas, laisvą jis turės vieną vasaros savaitę, tada mielai nuskristų į Ispaniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių