Quantcast

Valstybės dieną – LRT akibrokštas: parodytas filmas supykdė visuomenę

Grįžti į straipsnį

skaitytojas

skaitytojas portretas
parode Lietuvos istorija ka zmones turejo pergyventi.o tokie kurie velnis zino ka issigalvoja kaip seimunas,zurnlistas ir kiti tegul geriau patyli

O man pikta

O man pikta portretas
kad Lietuvos Valstybės dieną lietuviai nesugebėjo parodyti jokio filmo, žadinančio patriotizmą ir pasididžiavimą savo valstybe. Reikia sugebėti per 30 nepriklausomybės metų prikurti visokio šlamšto, kad nebūtų lėšų sukurti nors vieno-dviejų gražių ir meniškai brandžių filmų apie garbingą Lietuvos praeitį. Gėda!

Joo

Joo portretas
Niekas nesipiktintų jei LRT bųtų pakeitusi i filmo pavadinimą "Niekas nenorėjo mirti" į "Lanzbyyrgio vagių jaunystė", nes dabar vietoj miltų grobė stambesnius objektus kaip "Mažeikių naftą" pensijas ir kitus.Tikslas anuomet ir dabar buvo lygiai toks pats, kad dauguma žmoniu skurstų ir badautų

iš visuomenės

iš visuomenės portretas
Užuojauta "intelektualams", besistengiantiems suformuluoti (įvardinti) nūdienos (ir ne tik) problemą, kuri būtų verta visuotinio tautos dėmesio... Ši "problema', dėl parodyto filmo - akivaizdus protinis neįgalumas. Ačiū LRT už brandą. Jei dar kategoriškumą, stuobriškumą, visišką komunikavimo etikos stoką išgyvendintų iš kai kurių "tyrėjų" - vedančiųjų laikysenos, tai išvis būtų "valio!"

Et

Et portretas
Na, tiesa sena kaip pasaulis - už teisybę visi pyksta... Apsimeskim, kad tų 50 metų LTSR kaip ir nebuvo, nesvarbu, kad gyveno, mylėjo, mokėsi, dirbo, kūrė virš 3 mln. lietuvių... Kaip stručiai - galvą į smėlį, ir ša... - kaip ir tais 50-ies metų laikais - teisybė - tik tyliai tyliai virtuvėj.

ieškantiems tiesos

ieškantiems tiesos portretas
Visa oficiali žmonijos “istorija”-atviras žydaujos melas: sunaikinta-tiesa.jimdo.com/blog

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
"Pateisinama sovietų valdžia". Gimiau 1952 m. ir teigiu, kad šis filmas parodė, kad tikrai tebegyvename baisiau nei sovietmetyje, ir požiūris į žmogų baisesnis. Nekalbu apie trėmimo laikotarpį. Visas smagumas, kad galime važiuoti į vakarus, kramtyti gumą ir nešioti džinsus, žiūrėti porno filmus, ko tada nematėme. Nešiojame kultūringas šukuosenas, ne kaip dabar. Mamontovas kaip ešerys ir t.t. gėda žiūrėti.

Šimas

Šimas portretas
TIESOS BIJO TIK KVAILIAI,BAILIAI IR STUKAČIAI,KOL TOKIŲ BUS TATOS TVARTELYJE,TOL IR GIRDĖSIME PARSIDAVĖLIŲ PASAKĖLIAS. ŠIS KINO FILMAS PARODO SUNKIUS TAUTOS IŠGYVENIMUS,PATIRTAS KANČIAS IR DIDELIAS SKRIAUDAS.ŽMONĖS NEMATĖ TAUTOS DIDVYRIŲ ,,MIŠKO BROLIUOSE,,KURIE PASKUTINĘ DUONĄ ATĖMĖ IŠ ALKANŲ VAIKŲ,ATĖMĖ PASKUTINĮ ARKLĮ IŠ VARGSTANČIO KAIMO MAŽAŽEMIO.MATĖ IR SUNKIAI IŠGYVENO SUDEGINTAS KAIMO SODYBAS SU VISA ŠEIMYNA//// JIE IŠGYVENO ŠĮ SIAUBĄ ,BET KODĖL MES TYLIME IR LEIDŽIAME ŠIEMS NUSMURGĖLIAMS PAISTYTI NIEKUS///

ggg

ggg portretas
niekas nenorėjo mirt,niekas nenori mirt,bet.....gimėm,kad numirt ....norim ar ne.

Nevykęs pasirinkimas

Nevykęs pasirinkimas portretas
Filmas meniniu požiūriu geras-ir aktoriai talentingi,ir pastatymas puikus.Tačiau turinys sovietmečio pastatyme ir negalėjo būti kitoks.Be abejo, mūsų valstybingumo dieną tokį neobjektyvią tikrovę vaizduoantį filmą tikrai nederėjo.Tokia klaida ir džiaugiasi,ir sujudino visus stribvaikius ir panašius į juos,ką rodo komentarai.

bliamba

bliamba portretas
Lietuviai- visada buvo -"STUKACIAIl" ! !NoRs- ir.."vokieciu" ir "rusu" laikas" ir ..dabar.."...Viskas tai pats ir liko .sianden." ARGI -NE??

Beretės tiek

Beretės tiek portretas
prividuriavo ir privėmė, kad Tvartą reikia be eilės išmėžti - tiek gyvuliai tiek vištininkas jau skęsta:D)

kaimiete

kaimiete portretas
puikus filmas ir , svarbiausia, rodoma gryna tiesa, o taip buvo, buvau dar vaikas, bet pamenu tuos laikus puikiai, ir neklastokyt, gerbiamieji, istorijos, kurie ja pasakoja kitaip.

Faktas

Faktas  portretas
Filmo meninis lygis – geras. Ir aktorių vaidyba ir filmo pastatymas, vertinant to meto galimybes, be priekaištų. Kitas reikalas – filmo turinys. Jei sovietinių okupantų propaganda nebūtų sugebėjusi juodą pateikti kaip baltą, nebūtų galėjusi taip sėkmingai ir ilgai žmonėms knisti proto. Tam padėjo ir represijos prieš kitaip mąstančius. Tik represijų bei agresyvios ir įtaigios propagandos dėka tiek ilgai išsilaikė nesubyrėjusi okupacinė sovietų imperija. Komentarai patvirtina sovietinės propagandos veiksmingumą ir parodo, kad ne vien degradavęs, šlapimo nelaikantis RUSAS serga nostalgija aniems laikams.

Sita filma privaloma

Sita filma privaloma portretas
Rodyti kiekvienoje Lietuvos mokykloje kad musu jaunimas nepataptu Lendzberginiais zombiais kurie garbina naciu koloborantus ir visa kita bruda

to Kaunas

to Kaunas portretas
Jums filmas-Экскурсантка / Ekskursante (2013) DVDRip.(..О фильме: Трагическая история литовской Дюймовочки — девочки Марии, сосланной из своей деревни с родителями в Сибирь, оставшейся по дороге сиротой, но сумевшей пешком, через всю Россию, вернуться домой...) Ten gerai nufilmota , kad -brolis(lietuvis) nastucalino ant -savo broli! kad gauti .brolio troba.. GAL?( rez.Audrius_Juzenas_2013) IRGI .. melavo..2013 metais???

...

... portretas
Tai negi reikėjo rodyt „Gelbstint eilinį Rajaną“?.. :/

Mociute

Mociute portretas
Taip ,sitas filmas kaip pokario gyvenimo veidrodis ir aisku, kai kam ir istorikams ,kurie tada dar buvo negime aiskiai nepatinka .Kas isgyveno ta laikmeti ,drebedami del savo seimos ,del rytdienos,kurios gali ir nesulaukti , tai geriau nekalkit i galvas pasaku apie tuos ,,didvyrius,, ,nepoetizuokit tu naktiniu ,,zygiu.,ir neklaidinkit jaunimo.

Kodėl nenėgstama tiesa?

Kodėl nenėgstama tiesa? portretas
Esu žmogus tuo metu gyvenęs ir matęs pokario baisumus.Tai galiu tvirtai pasakyti,kad šis filmas maksimaliai atitinka to meto gyvenimą,ir parodo,kaip buvo "kovojama". Visiškai taip pat,tamsiu paros metu per langą buvo nušautas civilinis gyventojas,kuris buvo paskirtas kolūkio pirmininku.Žinoma,pirmininku buvo paskirtas kitas žmogus,bet kam reikėjo žudyti nekaltą žmogų.Tai tik vienas pavyzdys.Man niekaip nesuprantama,kodėl dabar reikalaujama sakyti netiesą,apie tuos baisius laikus meluoti,kad tik nebūtų parodyta ta vadinama "kova". O tų jaunesnių komentatorių,smegenėlės jau užrupuotos dabartinio melo,todėl jiems reiktų tokiais klausimais,kurių nežinai patylėti.

citata iš straipsnio

citata iš straipsnio portretas
....praradom dvi kartas ir proga tapti klestinčia valstybe....o grynai mano nuomone per privatizacija praradom Lietuvos pramonę ir dar daugiau taigi manau šis straipsnis tik galvos gydymas ir nereikia čia verkti kad filmas ne laiku parodytas didesniu problemų yra.

kaunietis

kaunietis portretas
o musu seima su malonumu si filma ziurejom. Jame vaidina geri aktoriai. Paziurejom kaip jie buvo jauni

Anonimas

Anonimas portretas
Kai kam atrode ,kad pats metas ji parodyti....

Kodel sitaip nuvertino visus LTV?

Kodel sitaip nuvertino visus LTV? portretas
Kiek dar sovietinio tvaiko komentuojanciu .O dar ir Lietuvos TV.Geda ir turetu pati atsistatydinti direktore.Filmas kaip ir kiti sovietmecio .Aktoriai puikus,bet jau nebe mums juos matyti.

Kaunas

Kaunas portretas
Nemanau,kad tai apsirikimas.Tai tycinis manevras zmonem kirsinti ir sovietmecio garbinimas.Kai kam is komentuotoju matosi ,kad tai niekis arba tuom dziaugiasi.

Daug triukšmo

Daug triukšmo portretas
dėl šūdo-nieko.

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Šis filmas , tai sovietinės propagandos produktas , parodytas ne vietoje ir ne laiku .

Sigitas

Sigitas portretas
Ir kokius ten tokius super patriotus taip jau papykde ? Gal gana ta neva savo nekaltybę iš savęs statyti. Filmas yra filmas. Filmo siužetas yra filmo siužetas. Svarbiausias dalykas yra lietuvių super aktoriai., režisierius . Dabar tokiu nei praktiškai nei teoriškai tiesiog nėra. Dabartiniams iki tokiu aktorių lygio arti ir arti.

Darius

Darius portretas
dabar kitokie ziaurumai - ekonominiai ir politiniai-pedofiliniai, gali suvaryti zmogu i kampa, tai kur ta laisve apie kuria raso, geriau tylomis paziurekite si filma kaip meno kurini ir nekomentuokite apie "laisve"

vardas

vardas portretas
Mane irgi 6okiravo 6is filmas, Kai įsijungiau ir supratau turinį, pamaniau, kad rusai mus okupavo ir užėmė televiziją. Rodyti tokius tarybų ideologinius filmus - tikrai ne laikas valstybės dienos proga. Visi mes turim senelių, išgyvenusių tuos laikus ir žinome kaip viskas buvo. Į miškus ėjo paprasti žmonės, studentai, ūkininkai. Iš partizanų pusės tikrai nebuvo tokių žiaurumų kaip iš stribų. Paskaitykite tų laikų gydytojų įrašus, apie nukankinto partizanų vado Vanago sveikatos būklę. 30 dūrių su adata į akis, išplėštos sėklidės ir kiti žiaurumai - tokia buvo okupantų kasdienybė.

dedule

dedule portretas
nusauskas rases nauja istorija dedules nurodymu turetu kreiptis i ligonine del filmo rodymo ir sveikatos bukles

martynas

martynas portretas
po tokio akibroksto garbaciauskaite lauk is televizijos jau nepirmas kartas kaip prisidirba

manau

manau portretas
Kokią visuomenę? Kaip mes nuo sovietų laikų pripratome visur kišti, - tai "liaudžiai reikalaujant", "liaudžiai prašant", dabar šias nuvalkiotas frazes keičia - visuomenė. Neskadyti visuomenės,supykdyti visuomenę, ir t.t. O dažniausiai, tos "visuomenės" yra tik tik saujelė garsiausiai rėkiančių neadvakačių radikalų - tai tik tiek tos" visuomenės".Nereikia kalbėti visų vardų. Mūsų , kaip ne kaip, - keli milijonai, ir keletas kvailių nedaro "pagados".

Tautos stebėtojas

Tautos stebėtojas portretas
FAKTAS ///tai tas pats cha cha chi chi tas atsilupelis

Faktui

Faktui portretas
Nebevalgyk šovinistinio šudo, ir nevartok sunkiu narkotiku.

Joo

Joo portretas
Dėkui už diskusiją. Peržiūrėjau filmą kitais kanalais. Puikus atspindintis tiesą filmas . Rekomenduoju ir kitiems pasižiūrėti, praskaidrinti smegenis nuo Lanzbyyrgio vagių melo ir demagogijos.

Bronsonas

Bronsonas portretas
Anušauskas ir Tapinas nėra Lietuvos balsas, o tik asmenis vykdantis kažkieno valią, o lietuvių liaudies patarlė sako: "šuns balsas Dievui į dangų neina"....

Faktas

Faktas  portretas
Valstybės dienos proga parodydama šį filmą, LRT pamalonino Lietuvos laisvės smaugėjus – sovietinius kolonistus bei okupantų subinlaižius (komunistus, stribus ir kitas šiukšles). Koks didis džiaugsmas liejasi iš jų komentarų. Už padarytą akibrokštą kovojusiems ir kritusiems dėl Tėvynės laisvės atsakingi asmenys privalo atsakyti. Tai panašu į provokaciją įvykdytą Valstybės dieną.

Didziausias akibrokstas

Didziausias akibrokstas portretas
Lietuviams yra sis slamstinas ir propogandos persunktas sitas straipsnis dvokiantys konservais uz soroso pinigus

Hmm..

Hmm.. portretas
Valatka sukuria kur kas didesnius kūrinius nei šio filmo kūrėjai:D).Ypač rafinuoto pasityčiojimo iš karbauskinių ir tvarto ideaologijos vertimo is sudo į auksą, srityse.

Irena

Irena  portretas
Tai pats geriausias iš lietuviškų filmų pastatytas geriausio reżisieriaus Vyto Žalakevičiaus ir gėda Valatkai kažką biauraus komentuoti.Šis filmas pelnė ne vieną tarptautinį apdovanojimą ir nereikia čia menkinti .Buvo toks laikmetis ir viskas atsispindi šioje filmo juostoje.Labai puikus filmas ir galëtų jį dażniau rodyti..

cha .... visai TAUTAI PATIKO

cha .... visai  TAUTAI  PATIKO   portretas
keliems visuomenes atplaisom ,genetiniam brokuj , NE.....susikiskit y subine savo nuomone degradai...

tai vienas mylimiausiu mano ziuretu filmu

tai  vienas  mylimiausiu mano  ziuretu filmu portretas
,,niekas nenorejo mirti,,, ten galim rast viska ir lietuviska kalba, dainas, pamatyt lietuvos kaima , ir to meto tikra nepagrazinta ,,, stribu ir partizanu ,,,,kova,,,

Apuokas

Apuokas portretas
Jokia tautinė ar valstybinė šventė nebeapsieina be visuomenės sukiršinimo. Ir tai dar tie, kurie pernai birželio 19 d. Seime 75 metams įslaptino buvusius ir tebeesamus kgbistus. Labiausiai juos gynė Juknevičienė ir Masiulis. Darykim išvadas.

Donatas Vaitkus

Donatas Vaitkus portretas
O kodėl per 30 m. nesukurta nieko net artimo šiam filmui, kuris parodytu lansberginę "tiesą" ? Buvo kažkokie "Vienu vieni", "Emilija iš Laisvės alėjos", dar kažkas, bet menine prasme jie buvo tokie beviltiški, kad greitai visuomenė juos užmiršo. O štai "Niekas nenorėjo mirti" visais laikais žmonių buvo labai mėgstamas. Ir net tik dėl labai aukšto meninio lygio. Kada dabar visi karo ir pokario laikų liudininkai išmirę, tokie veikėjai kaip tapkinas ar anušauskis gali pezėti visišką melą ir galvoti, kad tas melas bus amžinas. Pokaris ir Lietuvos istorija yra kur kas sudėtingesni ir tragiškesni nei šių smirdalių pezalai.

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Šį filmą ir labai gerai, kad dabar parodė. Kad suprastumėt - lietuvis, nė kiek nepasikeitė. Tik okupantų ir partizanų vardai kiti ir kitaip vadinasi. Labai reikalingu laiku parodė, šaunuoliai..

sudemokratėjom

sudemokratėjom portretas
galutinai ........... geriausias visų laikų filmas užkliuvo ''socialiniams ruporams''

to algis

to algis portretas
tik tokiems vatnikams išgamoms kaip tu, kur okupantui žemai nusilenktum pač****lpt, gali patikti šitas sovietinis ššš

ALGIS

ALGIS portretas
Tik Lietuvos išgamoms gali nepatikti šis filmas .

vat teip

vat teip portretas
Ir Budrienė išdidžiai tarė:- "turės prisiimti atsakomybę". Labai panašu į tsrs potvarkius, į šių laikų vaikų grobimą, į garliavos atgarsius. Žodžiu kur daroma gėda kiaulėms- tai jie ras kaltus, o kur reikia kiaulių šėrikams- nusispjaut.

Tautietis

Tautietis portretas
Nesipyktinkit, vyrai. Ar gebat kada nors gero pasakyti apie Lietuvą? Puikus filmas, puiki aktorių vaidybą, režisūra. Tai mūsų istorija. Filmo apie karalių Mindaugą juk neturime. Gerus filmus tinka rodyti bele kada.

Anonimas

Anonimas portretas
Atrodo sioje durniu salyje visas problemas ispres Valatka, Miliute, Jakilaitis ir Landzbergiai. Viska sunaikinti ir garbinti tik Landzbergius ir Grybauskaite.Durniu laivas plaukia, laukim kada nuskes.

Kokias nesamones rasote

Kokias nesamones rasote portretas
Kokia cia visuomene supykde ? Lendzberginio tvartelio sekta tapo visuomene? Tai vienas geriausiu Lietuvisku filmu o D. Banionis yra Legenda

aš portretas
tik durnius gali supykinti, o tie kurie visą tai žino, neturi ko pykti

U-2

U-2 portretas
B-yby dejau ant tvartelinio kolorado ir vatnyko, laikraščio „Tarybinis pedagogas“ redaktoriaus(veliau, neuzslaptinto landzberginio) Rimvydo Valatkos. šalin rankas nuo meno, curvos...

Tokius

Tokius portretas
Kaip anušaukus reikia siųsti kuo toliau. Tokia Lietuvos istorija buvo ir negalima jos taip brutaliai naikinti. O filmas su geriausiais aktoriais puikiai pastatytas. Tegu mūsų vaikai ir anūkai žino neiškraipytą tiesą.

Azuolas

Azuolas   portretas
Kad galvoji, reikia tureti smegenis. Arba buti visiskai atsilupusiam. Cia tik aktoriai holivudiniai, o visa kita -izulus melas. Pagarbiai.

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuviai ejo pries lietuvi visa laika.Tik iprate kaltint kitus.Tais laikais ne tik Lietuvoje bet visam pasaulyje elektros nebuvo tai galima isivaizduot kas vykdavo.O tie karaliai ir darydavo su liaudim ka norejo.Uz tai tie valstieciu sukilimai ir vykdavo.Buvo baisus laikai.

Dėjau skersa ant tos lietuvos

Dėjau skersa ant tos lietuvos portretas
Neturit ką veikt. Tik prie kažko prikibt

Ai

Ai portretas
Mano reakcija Ranka-Veidas.

Cha

Cha portretas
Šitos trys veikėjų pavardės....jos jau seniai man asocijuojasi su žodžiu d..bilas.

Algis

Algis portretas
Niekas nepasikeite- lietuvis eina pries lietuvi. Vien tik pagalvojus apie dviguba pilietybe- is pavydo kad nebutu kitam lietuviui kokios naudos nubalsuota pries. O tuo tarpu ukrainieciu statybininkai, prostitutes baigia uzpildyt ir rusifikuot Lietuva. Mokykites rusiskai nes tikrai tai Lietuvos ateitis, durna ir Dievulis baudzia.

Anonimas

Anonimas portretas
Tik visiškam durniui galėjo neįtikti tas filmas. Beje, nieko geresnio iki šiol lietuviai ir nesugebėjo sukurti. Ir vargiai ar sugebės...nėra nei tokio lygio aktorių, nei režisierių.

o

o portretas
kam neitiko tai buvusiems bolsevykams /socmafijai/ ir ju /ponams. sionistams

Povilas

Povilas portretas
Per birželio 14-ą saliutus leist Šventojoje galima, filmą liepos 6 rodyti negalima. Bredas.

diedukas

diedukas portretas
Filme parodyta TOKIA TIESA, kokia ir buvo pokario metais. Ir ko cia vaipytis ir aiskinti, kad TAIP nebuvo. Buvo. Bet kuris vyresnio amziaus kaimo zmogelis tai patvirtins, nes jie patys toki gyvenima patyre. Taip pasakoja mano tevai, taip pasakoja kaimynai ir gimines.

O

O portretas
manęs nesupykdė. Bet ir nežiūrėjau. Man verčiau norėtųsi "Petraičių šeimą" dar kartą pamatyt, įdomu, ar dabar irgi tokį juoką keltų, kaip žalioj vaikystėj...

Safyras

Safyras portretas
Lietuvos istorijoje faktų yra daug. Tačiau , jei nėra žinoma nei tiksli karaliaus Mindaugo karūnavimo diena, nei išlikusių dokumentų apie tą įvykį, tai gal geriau reikėjo parodyti dramos teatro spektaklius apie karalių Mindaugą, kurie tikrai buvo ir vaidino patys geriausi Lietuvos aktoriai. O filmas " Niekas nenorėjo mirti" taip pat yra labai geras meninis kino filmas, kuris atspindi labai sudėtingą ir tragišką Lietuvos istorijos dalį. Jį pastatė vienas garsiausių Lietuvos kino režisierių , vaidino taip pat labai garsūs kino aktoriai. Jei kai kam patinka filmai apie dabartinius politikus, tai jau jų bėda, tačiau žmonių istorijos neprasidėjo tik prieš 30 metų. Kai kas matė ir 2 pasaulinius karus, visokio plauko revoliucijas gyvenime. "Velnio nuotaka" taip pat labai geras kino filmas, jis taip pat gali kai kam nepatikti, kad dainuoja ar vaidina ne tie aktoriai ir t.t. O ką įdomaus galima pamatyti per Lietuvos televizijas ? Atsibodusias laidas su tais pačiais veikėjais?

wizardas

wizardas portretas
Reiketu grazinti tapina su anusausku kokius 70 metu i praeiti metmas kietiems idomu buti paziureti i siu sofos riteriu kinkas ir labai butu idomu isgirsti siu berniuku ispudzius.....

senis

senis portretas
Niekas nieko neverte ziureti. Nepatinka, persijunk kita kanala. Visi dabar labai svarbus, net neziureje leidzia burbulus.

...

... portretas
raudonskuriams nepatinka butu rode geriau keturi tankistai ir suo .geras filmas aciu aktoriams ....

98% visuomenes

98% visuomenes portretas
Kodel meluojat pasmirde landzberginiai banditai? Jus ne visuomene, jus labai maza supuvusi visuomenes dalis. VISUOMENEI PATINKA SIS FILMAS

che

che portretas
juk vienas is geriausiu TARYBU LIETUVOS filmu! galejo dar ir TADAS BLINDA parodyt,juk fainas filmas! ale iki ko dasigyvenot kad jau filmu bijot...

Nieko

Nieko portretas
Blogo nematau,nuostabus filmas,dažniau reik jį rodyt,reik prisimint kas buvo,be to-prisiminkit kokius gerus filmus statė,o ne dabartinius blynus kept

...

... portretas
Tai kad ir anuomet lietuvis prieš lietuvį ėjo, ir tuomet SAVO protėvių Tiesų, savo tikėjimo netekom, IR tuomet svetimi kariai Lietuvos Žemes TRYPĖ... tai ką čia švęst. :/

Galerijos

Daugiau straipsnių