Quantcast

Valentino dienai artėjant: penki romantiškiausi Europos miestai

  • Teksto dydis:

Artėjant šv. Valentino dienai, savo antrąją pusę galima nustebinti staiga suplanuota, romantiškų patyrimų kupina, kelione. Juk kartu patiriami nuotykiai stiprina santykius! Kruizas upe, stebint istorines grožybes, seniausias pasaulyje apžvalgos ratas, lauko baseinai – visa tai vos savaitgalio trukmės kelionėje, kurią galima suplanuoti viename iš romantiškiausių Europos miestų.

Apie vietas, kurias verta aplankyti romantiško savaitgalio dviese metu, pasakoja patyręs keliautojas ir tarptautinių kelionių autobusu organizatoriaus „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas.

Berlynas, Vokietija

Vienas iš spalvingiausių miestų Valentino dienos kelionei – Berlynas. Šis miestas kupinas ne tik kontrastų, bet ir nuotykių dviems. Savo žavesį ne kiekvienam atskleidžiantis miestas, romantikos skraiste apsigaubia sutemus, kai dienos šurmulys nutyla ir pastatai nušvinta įvairiausiomis spalvomis. Tiek dienos metu, tiek vakarop, minint įsimylėjėlių dieną, galima aplankyti miesto įžymybes bei rasti jaukią užuovėją pavakaroti kartu.

Vietovės, kur buvo senoji Berlyno siena, pilnos istorijos ženklų. Šioje atkarpoje yra vartai, skirti įsimylėjėliams. Pasak legendos, ant šių vartų užkabinus spyną, meilė tęsis amžinai. Lankant Berlyną Valentino dienos proga, verta užsukti ir į televizijos bokšto kavinę, kuri besisukdama atveria nuostabiausius panoraminius vaizdus.

Viena, Austrija

Viena turi savitą, harmonija dvelkiančią atmosferą, dėl jos šį miestą drąsiai galima pavadinti vienu romantiškiausių Europoje. Su antrąja puse čia galima leistis į nuotykį ir kartu pasimėgauti vaizdais, sukantis seniausiame apžvalgos rate pasaulyje. Vienoje, kaip niekur kitur, išplėtota jaukių kavinių ir gatvės meno kultūra. Todėl, romantiškai vakarieniaujant, greičiausiai pamatysite ne vieną gatvės pasirodymą. Mieste gausu netikėtų maršrutų, kuriais galima grožėtis tiek vaikštant pėsčiomis, tiek pamatyti važiuojant senovine karieta.

Praha, Čekija

Žiemos speigas, apglėbęs Prahą Valentino dienos proga, neatvėsina šio miesto atmosferos. Norint patirti šio miesto pulsą, verta apsilankyti senamiestyje, pamatyti Vaclavo skverą, apsilankyti specializuotuose turgeliuose ar, ramiai vakarojant vietinėje kavinėje, pasiklausyti gyvos muzikos koncerto. Viena iš netikėčiausių Prahos vietų – Džono Lenono siena. Sienos istorija prasidėjo 1980-aisiais, kai ant jos buvo nupieštas vienas, atlikėją vaizduojantis, grafitis. Šiandien siena pilna legendinės grupės „The Beatles“ dainų žodžių, bei vaizdų, skleidžiančių laisvės idėjas. Siena nuolat kinta, todėl kitą kartą lankantis Prahoje, jau nebebus galima jos pamatyti tokios pačios.

Varšuva, Lenkija

Varšuva dažnai vadinama „Fenikso miestu“. Ji buvo sunaikinta ir prisikėlė nuo pamatų. Istoriniai pastatai atstatyti tokie pat, kokie buvo prieš sunaikinimą, todėl jie spinduliuoja senove, tačiau vis dar yra „švarūs“ – nepažymėti laiko.

„Pasivaikščiojimas po Varšuvos senamiestį paliks neišdildomą įspūdį. Bet kurioje vietoje galima rasti jaukią kavinę, tinkamą Valentino dienos vakarienei. Šiame mieste gausu ne tik vaizdų, kuriuos būtina pamatyti, bet ir gyvo garso koncertų, naktinio gyvenimo, vietų, skirtų apžvelgti visą miesto panoramą. Lankant šį miestą dviese, galima patirti įvairiausių akimirkų, nuo ramaus poilsio iki šėlionių“, – pasakojo E. Pavlovas.

Spalvingi namai, plačios alėjos, istorinės bažnyčios, gražūs skverai bei visas labirintas gatvių, išsišakojusių per visą miestą – visa tai sukuria šio miesto žavesį.

Ryga, Latvija

Šį miestą galima pamatyti iš įvairių pusių. Nuo modernaus europietiško miesto iki jaukių siaurų senamiesčio gatvelių. Valentino dienos proga apžvelgus Rygos senamiestį, galima apsilankyti istorijų apsuptame uoste ar visai šalia sostinės esančiame Jūrmalos miestelyje, o galbūt tiesiog pasivaikštinėti speiguotu paplūdimiu, grožintis jūra. Miestas ypatingas ir savo Laimos šokolado gamykla, kurią aplankius galima leistis į degustacinę kelionę – paragauti ir įsigyti vietoje gaminamo šokolado ar kitų, širdį saldinančių, skanėstų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių