Quantcast

Vaižganto premija skirta muziejininkui, poetui, žurnalistui A. Pakėnui

17-oji Vaižganto premija skirta muziejininkui, poetui, Vaižganto gyvenimo ir kūrybos puoselėtojui, knygų ir straipsnių apie Vaižgantą autoriui Alfui Pakėnui.

Šiai premijai jį pasiūlė XXVII knygos mėgėjų draugija ir Lietuvos universitetų moterų asociacija.

A. Pakėnas – XXVII knygos mėgėjų draugijos narys, daugiau kaip 10 metų vadovauja Lietuvai pagražinti draugijos Kauno skyriui. Literatas, muziejininkas, žurnalistas A. Pakėnas yra Maironio lietuvių literatūros muziejaus Vaižganto memorialinio buto-muziejaus vadovas.

Jo rūpesčiu surinkta istorinė, archyvinė medžiaga, prisiminimai, menantys kanauninką, rašytoją Juozą Tumą-Vaižgantą. 2017 m. suorganizuotas Moksleivių dviračių žygis į renginį „Neužmirštamas Vaižgantas“ Ustronėje. Išspausdinta daugybė aktualių straipsnių, liudijančių apie Vaižganto metus, rengiamos ekspedicijos, ekskursijos, edukacinės programos, skirtos Vaižganto kūrybiniam palikimui.

Šiais metais Vaižganto premijai buvo pasiūlyta trylika kandidatų.

Juozo Tumo-Vaižganto premija skiriama lietuvių rašytojui arba žurnalistui už sėkmingą literatūros ir žurnalistikos (dokumentinės prozos arba literatūrinės publicistikos) dermę. Premijos laureatais yra tapę Egidijus Aleksandravičius, Vytautas Bagdonas, Viktorija Daujotytė-Pakerienė, Gintautas Iešmantas, Liudvikas Jakimavičius, Loreta Jastramskienė, Juozas Kundrotas, Justinas Marcinkevičius, Julius Sasnauskas, Laimonas Tapinas ir kt.

Diplomas ir premija šių metų laureatui A. Pakėnui bus įteikta rugsėjo 14 d. Vaižganto gimtajame Malaišių kaime Anykščių rajone.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Pirmiausia išmetė iš Vaižganto muziejaus, o dabar premiją duoda. Kažin kas dabar tame muziejuje tupi? Apie Alfo vedamas ekskursijas visi kalbėjo, o dabar tylu tylu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių