Quantcast

Už tris deimantus – beveik 15 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Ženevos aukcione už 17,4 mln. JAV dolerių (14,6 mln. eurų) buvo parduoti du žiedai su bespalviais deimantais, o prieš daugiau nei tris šimtmečius Ispanijos karalienei dovanotas žydrasis deimantas - už daugiau nei 6,7 mln. JAV dolerių (5,6 mln. eurų), pranešė aukcionų namai „Sotheby's“.

Visi trys aukcione parduoti eksponatai buvo nupirkti už didesnę kainą, nei buvo nustatyta vertintojų. Nė vieno juos įsigijusio pirkėjo pavardė neskelbiama.

Žydrasis 6,16 karato kriaušės formos Farnezės deimantas buvo 1715 metais dovanotas Ispanijos karalienei Izabelei Farnezei, karaliaus Pilypo V žmonai. Daugybei Ispanijos, Prancūzijos, Italijos ir Austrijos karališkųjų šeimų priklausiusi brangenybė aukcione buvo pristatyta pirmą kartą. Už ją buvo tikimasi gauti nuo 3,7 mln. iki 5,3 mln. JAV dolerių (3,1–4,5 mln. eurų).

„Sothebys“ pavasario aukcione taip pat parduoti du bespalviai deimantai, surasti Botsvanoje. Už žiedą su 51,7 karato apvalaus deimanto akute pirkėjas sumokėjo 9,2 mln. JAV dolerių (7,7 mln. eurų), o kitas papuošalas su 50,4 karato ovalinės formos deimantu buvo parduotas už 8,1 mln. JAV dolerių (6,8 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių