Quantcast

Uostamiesčio „Dizaino manufaktūra“ kviečia kurti klaipėdietišką suvenyrą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) nemokamose dizaino dirbtuvėse „Dizaino manufaktūra – 2013“ įsibėgėjo kūrybinis procesas: kol pirmoji šiemečio projekto grupė, ieškanti viršelio sprendimo planuojamai leisti knygai, pluša su eskizais, buriama dar viena, kursianti klaipėdietišką suvenyrą.

Rugsėjo 12-ąją „Dizaino manufaktūroje“ pradės veikti stiklo objektų dirbtuvės „Klaipėdos miesto suvenyras“. Jų metu stiklo menininkė Indrė Stulgaitė-Kriukienė supažindins su stiklu bei jo savybėmis, kurios vertinamos tūkstantmečius. Stiklas tvirtumu bei ilgaamžiškumu prilygsta marmurui, o iš jo sukurti objektai gali būti blizgūs ir matiniai, skaidrūs ir nepermatomi, įvairiausių spalvų bei faktūrų.

Po teorinių paskaitų kiekvienas dalyvis pateiks savo idėjų eskizus. Juos vertins kompetentinga komisija. Geriausia idėja bus realizuota Panevėžio meninio stiklo studijoje „Glasremis“: dalyvaujant autoriui, jo sukurtas suvenyras bus pagamintas karšto stiklo technologija.

Šiemet liepą KKKC subūrė pirmąją šių metų „Dizaino manufaktūros“ dalyvių grupę, į kurią buvo pakviesti besidomintieji pramoninio bei grafinio dizaino naujovėmis. Dalyviai įgyvendina savo idėjas kurdami leidyklos „Mintis“ planuojamos leisti knygos viršelį.

„Dizaino manufaktūroje“ siekiama, kad jos dalyviai išplėtotų savo kūrybinę viziją nuo proto šturmo iki gaminio. Vienas iš sėkmingiausių KKKC vykdomų kūrybinių industrijų projektų aprėpia nemokamų kūrybinių seminarų ir paskaitų, ekskursijų į gamybos įmones bei savarankiško kūrybinio darbo ciklą.

KKKC „Dizaino manufaktūra“ rengiama trečiąjį kartą. Ankstesniais metais dalyviai, bendradarbiaudami su Klaipėdos bei kitų Lietuvos miestų įmonėmis ir specialistais, nagrinėjo žakardinio audimo subtilybes, mokėsi kurti suvenyrus, interjerą, vitražus, odos dirbinius, projektuoti baldus, maketuoti pakuotes ir kitų dizaino įdomybių.
Projektą remia Lietuvos kultūros ministerija.

„Dizaino manufaktūros“ užsiėmimai nemokami. Dalyvių skaičius ribotas, todėl vyks dalyvių atranka. Norintieji dalyvauti kūrybinėse stiklo dizaino dirbtuvėse prašomi siųsti savo gyvenimo aprašymą iki rugsėjo 6 d. elektroniniu paštu rasma@kkkc.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių