Quantcast

Ukmergėje paaiškės geriausias Lietuvos šokių kolektyvas

  • Teksto dydis:

Visą pavasarį Lietuvoje vyko suaugusiųjų liaudiškų šokių kolektyvų konkursinis festivalis „Pora už poros“.

Vienas seniausių šio žanro renginių šiemet subūrė per 130 liaudiškų šokių kolektyvų (4 tūkst. dalyvių) iš visos Lietuvos. Kas taps geriausiu ir pelnys laureato vardą, paaiškės po šį savaitgalį Ukmergėje vyksiančio festivalio baigiamojo turo.

Baigiamajame konkurso rate laureato vardą pelnyti sieks 53 šokių grupės iš visų šalies regionų: 5 merginų, 15 jaunimo, 18 vyresniųjų ir 15 pagyvenusiųjų. Konkurso metu taip pat bus renkamas kūrybiškiausias, savičiausias konkurse dalyvaujančių šokių kolektyvų vadovas, išraiškingiausias ar originaliausiai atliktas šokis.

Gegužės 19 d. varžysis merginų ir rajonų centrų bei miestelių jaunimo šokių grupės, 20 d. – garbaus amžiaus šokėjai, 21 d. – miestų jaunimo ir visi vyresniųjų šokių kolektyvai.

Kaip ir ankstesniuose „Pora už poros“ konkursiniuose festivaliuose, šiemet pagrindiniai vertinimo kriterijai liko tie patys: šokėjų kolektyvų meninis lygis, vadovų kūrybiškumas, repertuaro parinkimas, šokių atlikimo maniera ir skonis, sceninė kultūra, kostiumo tvarkingumas, grupės savitumas. Konkurso dalyvius pagal atlikimo meninį lygį, programos originalumą, sceninę kultūrą vertina ir nugalėtojus renka choreografijos žanro ekspertų komisija.

Nuo 1969 m. rengiami konkursiniai festivaliai įrodė, kad šis renginys turi savo vertę ir kilnius siekius. „Pora už poros“ rengėjai – Lietuvos nacionalinis kultūros centras – sudaro galimybę į festivalį atvykti šokėjams iš visų šalies rajonų centrų ir miestelių. Tai stimulas toliau plėtoti jų veiklą. Kolektyvų vadovai konkursuose įgyja daugiau patirties, ugdoma sceninė šokių atlikimo kultūra, meninis skonis. Varžytuvėse pelnyti aukšti rezultatai suteikia galimybę kiekvienam šokių kolektyvui toliau varžytis dėl kasmetės „Aukso paukštės“ nominacijos „Geriausias mėgėjų meno kolektyvas ir jo vadovas“ ir skatina aktyviai rengtis 2018 m. vyksiančiai valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti skirtai Lietuvos dainų šventei „Vardan tos...“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių