Quantcast

Trumpos naktys – trumpi filmai

Klaipėdos dailės parodų rūmai ir VšĮ „Project Day By Day“ pačiame vidurvasaryje, šiandien ir rytoj naktimis, ragina ne miegoti, o po atviru dangumi mėgautis vasara ir geru vokišku kinu.

Pirmąją kino naktį uostamiestyje bus pristatyta suaugusiųjų auditorijai skirta trumpametražių filmų programa “Trumpai ir gerai I”. Joje bus parodyti 27 darbai, supažindinsiantys su prieš kelerius metus Vokietijoje sukurtais trumpo metražo filmais bei kino tendencijomis. Trumpametražiai filmai suskirstyti į keturis teminius blokus: “Tu ir aš”, “Toli ir arti”, “Jauni ir seni”, “Sprukti ar likti”.

Antrosios nakties filmų programa „Trumpai ir gerai II“ taip pat sudaryta iš keturių dalių. 37 nauji darbai išskleis Vokietijoje pastaraisiais metais sukurtų trumpametražių filmų apžvalgą.

Abiejų vakarų filmų blokai sudaryti grupuojant pagal žanrinius arba teminius bendrumus. Anot Klaipėdos dailės parodų rūmų Dailės skyriaus vedėjos Akvilės Eglinskaitės, neįmanoma sudaryti trumpųjų filmų programos neįtraukiant meilės temos. Todėl atsirado blokas “Jis ir ji”. Ciklo „Toli ir arti“ dalis pristato aktualią Vokietijos dokumentiką - kinematografininkai pastaraisiais metais pramynė naujus kelius ir privertė suabejoti, ar beegzistuoja riba tarp dokumentinių ir vaidybinių filmų. Kartu dėmesį atkreipia meninė kai kurių kinematografininkų pozicija, jų požiūryje į gyvenimą kituose kontinentuose susilieja išorininiai ir vidiniai vaizdai. Teminė programa „Jauni ir seni“ skirta kartų tarpusavio santykiams, laimingoms akimirkoms ir sunkumams. „Sprukti ar likti“ nagrinėja šešėlinę  gyvenimo Vokietijoje pusę. “Organizatoriai garantuoja, kad programa sudaryta taip, jog nuobodu nebus ir snūduriuoti filmų naktyje tikrai nebus kada”, - patikino A.Eglinskaitė.

Vokiečių kino naktų programa:

Liepos 21 d. 22 val. - „Trumpai ir gerai I“: 27 trumpametražiai filmai suaugusiems teminiuose blokuose „Tu ir aš“  (5 filmai, 81 min.), „Toli ir arti” (8 filmai, 108 min.), „Jauni ir seni“ (7 filmai, 97 min.), „Sprukti ar likti“ (7 filmai, 75 min.).

Liepos 22 d. 22 val. - „Trumpai ir gerai II“: 37 nauji trumpametražiai filmai teminiuose blokuose „Sapnas ir košmaras“ ( 8 filmai, 79 min.), „Čia ir ten“ (12 filmų, 85 min.), „Šiapus ir anapus“ (10 filmų, 84 min.), „Jis ir ji“ (7 filmai, 88 min.)

Filmai bus rodomi Klaipėdos dailės parodų rūmų Bohemos kiemelyje (Aukštoji g.1 / Didžioji Vandens g. 2). Bilietas į kino vakarą - 4 litai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių