Quantcast

Tenoras P. Domingo dėl operacijos atšaukia pasirodymus

  • Teksto dydis:

Tenorui Placido Domingo (Plasidui Domingui) ateinančią savaitę bus atlikta tulžies pūslės šalinimo operacija, todėl jis negalės dalyvauti planuotuose pasirodymuose Niujorko teatre „Metropolitan Opera“, dainininkas pranešė trečiadienį.

74 metų ispanas, laikomas garsiausiu iš gyvųjų operos dainininkų, turėjo pasirodyti Giacomo Puccini (Džakomo Pučinio) operoje „Toska“ (Tosca), kurios vaidinimai prasideda nuo penktadienio.

Tačiau P.Domingo, kurio sveikata per kelerius pastaruosius metus buvo ne kartą pašlijusi, antradienį buvo paguldytas į ligoninę dėl tulžies pūslės uždegimo, o ateinančios savaitės pradžioje jam bus atlikta operacija, informavo „Metropolitan Opera“.

„Tikimasi, kad ta minimali invazinė procedūra leis jam tęsti savo veiklą po trumpo gydymosi ligoninėje“, – sakoma operos pranešime.

P.Domingo planuoja grįžti į sceną lapkričio 6 dieną ir per tris vėlesnius vaidinimus. Opera iš pradžių skelbė, kad maestro sugrįš jau lapkričio 2-ąją.

2013 metais P.Domingo buvo hospitalizuotas Ispanijoje, užsikimšus jo plaučių arterijai, o 2010 metais jam buvo atlikta storosios žarnos vėžio operacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių