Quantcast

Teatro scenoje – fortepijonų dramos

  • Teksto dydis:

Nacionalinis Kauno dramos teatras (NKDT) kviečia pasinerti į muzikos pasaulį. Didžiojoje teatro scenoje bus rengiamas vakarų ciklas "Fortepijono dramos", kurio metu bus galima išgirsti ne vieną dėmesio vertą kūrinį ir susipažinti su fortepijono virtuozais.

Fortepijoną "Steinway@Sons" NKDT įsigijo dar karantino metu ir žiūrovams dovanojo keletą nuotolinių koncertų.

Savo kūryba skambinant fortepijonų karaliumi tituluojamu instrumentu dalinjosi kompozitorius Giedrius Kuprevičius, M.K.Čiurlionio kūrinius atliko profesorius Vytautas Landsbergis. Pagaliau šį nuostabų instrumentą bus galima išgirsti gyvai.

Naująjį renginių ciklą pradės vakaras su Fryderyko Chopino muzika, kuria su žiūrovais dalysis pianistas Darius Mažintas.

Dramatizmo persmelkti F.Chopino noktiurnai – tai savotiškas Romantizmo apibendrinimas. Juose gausu nuo šios meninės epochos neatsiejamų heroizmo, individualizmo, vidinės laisvės poreikio motyvų, dominuoja emocijų išaukštinimas ir iracionalus spontaniškumas.

Šiuos kertinius XIX a. estetinius elementus įkūnys pianistas Darius Mažintas. Simboliška, kad gyvų koncertų ciklą pradeda būtent šis atlikėjas – eidamas kultūros viceministro pareigas, vieno vizito metu jis pasidžiaugė puikia Didžiosios salės akustika ir išreiškė mintį, kad teatrui privalu turėti fortepijoną. Mintis materializavosi.

D.Mažintas sietinas su ekspresyvaus pobūdžio fortepijoninės muzikos atlikimu, subtilybėmis ir emociniu požiūriu. Pianistas pasižymi muzikalumu ir savita interpretacija, netikėtais niuansais ir autentiškais muzikiniais įvaizdžiais. Tarptautinių konkursų laureatas ir festivalių dalyvis, koncertinėje scenoje kartu su įvairiais orkestrais ir pripažintais Lietuvos bei užsienio scenos partneriais surengęs solidžių pasirodymų. Edukacinių muzikinių projektų autorius, labdaringų koncertų organizatorius ir kultūrinių institucijų steigėjas.

Kas? "Fortepijono dramų" vakaras.

Kur? Nacionaliniame Kauno dramos teatre.

Kada? Rugsėjo 25 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių