Quantcast

Tauragiškiai kviečiami pasinerti į meno sūkurį

  • Teksto dydis:

Tauragėje penktadienį vyks audiovizualinių menų festivalis „Kvadratu“. Muziejininkai ir festivalio organizatoriai kviečia ne tik tauragiškius, bet ir miesto svečius „išeiti iš savo kvadrato“ ir pasinerti į meno sūkurį.

Pilyje įkurtas Tauragės krašto muziejus „Santaka“ rengia inovatyvų audiovizualinio meno ir medijų festivalį „Kvadratu“. Neseniai atverti Tauragės pilies rūsiai, virtę menėmis, stebina radikaliomis transformacijomis. Festivalis vyks menėse, pilies kiemelyje, fotogalerijos bokšte. Ketinama įveiklinti Tauragės moksleivių kūrybos centro erdves, kur statybos darbų sūkuryje atsitiktinai atrastos autentiškos XIX a. arkos ir ano laikmečio dažų sluoksniai. Penkios festivalio veiksmo erdvės – tokia atmosfera duos daug laisvės interpretacijoms ir vidinei kūrybai, sakoma festivalio organizatorių pranešime.

Tauragės krašto muziejui „Santaka“ studijos idėja kilo iš ankstesnės patirties, rengiant fotoklubų suvažiavimus netradicinėse miesto vietose. Nuspręsta išeiti iš siaurų institucijos rėmų, parodant, kad muziejus yra plati kūrybinė ir pažintinė erdvė. 2018 metais asmenine mokslininkų Danguolės ir Viktoro Butkų iniciatyva įkurtas MO muziejus beveik dešimtmetį veikė kaip muziejus be sienų. Į festivalio programą įtrauktas MO muziejaus užsiėmimas „Kas vyksta šiame paveiksle?“ Audiovizualinės komunikacijos agentūros „Wide Wings“ užuomazgos prasidėjo Tauragėje. Šie multimedijų gigantai surengs dirbtuves, kaip paveikiai pasakoti istorijas vaizdu. Vieninteliame tokiame Lietuvoje fotogalerijos bokšte bus pristatyta Romualdo Požerskio paroda „Neramūs keliautojai“, visą laiką bus rodomi videofilmai. Novatoriškos videoinstaliacijos, kaip D. Mikonytės ir A. Žudžio „Miesto studija“, bus eksponuojamos įvairiose pilies patalpose. Tuo pačiu vyks dirbtuvės „Saulės antspaudas“, „Piešimas šviesa“, Meno avilio dirbtuvės ir t.t. Pilyje bus parodyti du performansai. Apeirono teatro kūrėjos turėjo nepaprastą progą išmėginti savo galimybių ribas ir pasisemti patirties, kurią sukaupė performatyvaus meno legenda Marina Abramovič. Festivalyje kūrėjos parodys naujai sukurtą performansą „Ašmenys“.

Festivalio erdvių kontrastai, ryškūs pranešėjai, įvairios instaliacijos, netradicinės skulptūros, aštrūs performansai paskatins festivalio „Kvadratu“ lankytojus išeiti iš savo komforto zonos ir į pasaulį pažvelgti naujai, nuostabomis apimtomis kvadratinėmis akimis, sakoma Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

milgeg

milgeg portretas
Bonos mieste lankiausi Marinos Abramovic parodoje. Apsaugok viespati, norejosi begt ir rekt, uzdarykit sia paroda visiems laikams.Lietuvai reikia grozio apie kuri kalbejo Dostojevskis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių