Quantcast

Tarp kandidatų į nacionalinę premiją – aktorius R. Adomaitis, chorvedys V. Miškinis

  • Teksto dydis:

Šiemetinei Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijai gauti pateiktos 43 kandidatūros, tarp jų - aktorius Regimantas Adomaitis, chorvedys ir kompozitorius, „Ąžuoliuko“ vadovas Vytautas Miškinis, rašytojas Jakovas Grigorijus Kanovičius.

Į premiją taip pat pretenduoja aktoriai Gražina Balandytė, Regina Marija Varnaitė-Eidukaitienė, Eglė Gabrėnaitė, Stasys Petronaitis, Arūnas Sakalauskas, Viktorija Kuodytė, Aidas Giniotis, Nelė Savičenko, Dainius Gavenonis.

Iš muzikų kandidatais premijai pasiūlyti orkestro „Trimitas“ meno vadovas Algirdas Budrys,vargonininkas Leopoldas Digrys, džiazo muzikantas Vladimiras Čekasinas, dirigentas Jeroslavas Cechanovičius, muzikologas Viktoras Gerulaitis, chorvedys Česlovas Radžiūnas, dainininkė Judita Leitaitė.

Taip pat premijai siūlomi rašytojai Petras Gediminas Isokas, poetas Jonas Jakštas,dailininkas ir vaikų knygų autorius Kęstutis Kasparavičius, literatūros kritikas Eimutis Valentinas Sventickas, literatūrologas Vytautas Martinkus, kultūros antropologas Virginijus Savukynas.

Į premiją pretenduoja ir fotografas, kraštotyrininkas Bernardas Aleknavičius, fotomenininkas Algirdas Šeškus, architektai Rolandas Palekas ir Audrius Ambrasas, kino režisierius Kristijonas Vildžiūnas, vizualaus meno kūrėjas, scenografas Dainius Liškevičius, scenografė Stefanija Hanalda Graurogkaitė.

Tarp kandidatų taip pat yra skulptoriai Antanas Žukauskas, Juozas Kalinauskas, Gintaras Karosas, Vladas Urbanavičius, Romualdas Inčirauskas, vizualaus meno kūrėjai Svajonė ir Paulius Stanikai, Artūras Raila.

Į premiją dar pretenduoja tapytojas, grafikas Pranas Gailius, dailininkė Birutė Janina Grasilda Žilytė, vitražų  kūrėjas Vytautas Švarlys, tekstilės menininkė Zinaida Vogėlienė.

Kultūros ir meno premija yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžių - šiuo metu ji sudaro 104 tūkst. litų. Premijos mokamos iš Kultūros ministerijai skirtų valstybės biudžeto asignavimų.

Kultūros ir meno premijos paskiriamos iki gruodžio 15 dienos, o premijų laureatų diplomai ir ženklai įteikiami Lietuvos valstybės atkūrimo dienos (Vasario 16-osios) proga.

Kultūros ir meno premija kūrėjams gali būti skiriama tik vieną kartą.

Premijos skiriamos nuo 1989 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių