Quantcast

T. Venclova apie premjerinį spektaklį „Marti“: tai gali sukrėsti ir kitatautį

  • Teksto dydis:

Vilniaus mažajame teatre viešėjo Lietuvos poetas, publicistas, vertėjas, literatūros tyrinėtojas, profesorius Tomas Venclova su žmona Tatjana.

T. ir T. Venclovai žiūrėjo premjerinį spektaklį „Marti“, o po spektaklio susitiko su spektaklio kūrėjais. Apie naujausią Vilniaus mažojo teatro spektaklį profesorius sakė: „Tai gali sujaudinti ir net sukrėsti ne tik lietuvį, bet ir kitatautį. Ir tą galiu pasakyti iš savo šeimos patirties – mano žmona Tatjana neskaitė Žemaitės, ji nežino siužeto, nekalba lietuviškai, bet ji viską suprato“.

T. Venclovos žmona prisipažino žiūrėjusi spektaklį vienu įkvėpimu, ypatingai akcentavo kompozitoriaus Fausto Latėno muziką, aktorės Indrės Patkauskaitės vaidybą. Profesorius pasidalino, jog vaikystėje jis buvo sudaręs Žemaitės kalbos žodynėlį, o apsakymus – „Marčią“, „Petrą Kurmelį“ – mokėjo atmintinai.

„T. Venclova užtvirtino, atpažino ir įvertino, jog Žemaitės tekstas spektaklyje nėra pakeistas, jis suprantamas, o papildomos scenos – patarlių ir Jono monologas – yra vykusios ir pasiteisinusios“, – po susitikimo sakė „Marčios“ režisierė Gabrielė Tuminaitė. Teatro svečių knygoje profesorius paliko įrašą: „Visos Venclovų šeimos vardu ačiū už puikiai atgaivintą Žemaitę“ ir priminė, jog po trejų metų minėsime Žemaitės mirties šimto metų sukaktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tie senoves spektakliai ziaurus .Cia viska rode kaip gyveno Lietuvoje zmones.Zmones gyveno baisiai ir su vaikais elgdavosi baisiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių