Quantcast

Sukurtas žydų kultūros paveldo Lietuvoje žemėlapis

  • Teksto dydis:

Sukurtas interaktyvus žydų kultūros paveldo Lietuvoje žemėlapis, jame šiuo metu yra daugiau kaip 200 objektų, penktadienį pranešė žemėlapį sukūrusi Žydų kultūros paveldo kelio asociacija.

Žemėlapis skirtas keliautojams Lietuvoje norintiems susipažinti su štetlų ir žydų bendruomenių istorijomis, pamatyti išlikusias mūrines ir medines sinagogas, kitus bendruomeninius pastatus, susipažinti su vietomis, kurios mena įžymius žydų tautybės žmones, kilusius iš Lietuvos.

Tikimasi, kad žemėlapis ne tik paskatins keliavimą po Lietuvą, bet ir domėjimąsi Lietuvos žydų istorija ir paveldu.

Pasak kūrėjų, žemėlapis bus nuolat pildomas naujais objektais, istorijomis, vizualizacijomis. Ateityje šio žemėlapio pagrindu ketinama pasiūlyti teminius, regioninius ir savaitgalinius maršrutus, įtraukiant ne tik žydų kultūros paveldo objektus, tačiau ir kitas lankytinas vietas, apgyvendinimo ir maitinimo įstaigas.

Iki vasaros pabaigos planuojama sukurti ir žemėlapio versiją anglų kalba.

Žydų kultūros paveldo kelio asociacija yra Lietuvos savivaldybes ir kitas organizacijas vienijanti asociacija, kurios tikslas aktualizuoti ir pristatyti žydų kultūros paveldą Lietuvoje, siekiant paskatinti tiek vietinį, tiek atvykstamąjį turizmą.

Žemėlapis sukurtas įgyvendinant ES dalinai finansuojamą projektą. Jį galima rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tuoj

Tuoj portretas
Lietuvoj jau lietuviai pagal žydus ir negyveno-juokinga. Tas jų procentinis kromelių atidarymas išsibarstęs buvo po visą Lietuvą.Tik nereiškia, kad čia jų žemės, valdos-kad pretenduoja į lietubių išlaikytus pastatus-tai taip. Jažkodėl prieš atkūriant Lietuvą 1990 ir ankstesniais metais dauguma žydų varė į užsienį, susipakavę kas geriausia luetuviško net ąžuolinius baldus, o dabar po 30 sunkių mums metų grįžta ir braunasi vadovauti, aiškinti kaip mums gyventi. Išmovėt kai sunku mums buvo , tai galėjot ten ir likti-ne jūsų čia žemės, čia ne Palestina..., neapgaudinėkit....

pasaulio nelaime ZYDAI,

pasaulio  nelaime ZYDAI, portretas
kodel zydai nesudaro zemelapi kaip naikino kitas tautas,apvogdami,sukciaudami isnaudojo zmones davesdavo iki bankroto,savizudybes.cia zydai tyli tik kitas tautas juodina,

Anonimas

Anonimas portretas
miestuose anuomet pagrinde gyveno arabai o lietuviai kaimuose ir priemiesciuose
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių