Quantcast

„Skamba skamba kankliai“ atsisveikino iki kitų metų

Apie 18.30 val. nuo LR Prezidentūros pajudėjo iškilminga folkloro ansamblių procesija. Su ragus pučiančiais muzikantais priešakyje folkloristai atkeliavo iki Vinco Kudirkos aikštės, kur ir įvyko festivalio „Skamba skamba kankliai" uždaromasis koncertas.

Keturias dienas vykęs 41-asis tarptautinis folkloro festivalis į muzikos ir šokių fiestą įtraukė daugybę vilniečių ir miesto svečių.
„Kadangi jau tiek metų viskas vyksta, kai artėja festivalis, galvojame: vėl susibursime visi kartu, vėl pamatysime vieni kitus, pamatysime kažkokius svečius. Svarbiausia yra tai, kad esame kartu, nes kai esame kartu, pajaučiame jėgą: dvasinę, emocinę. Visur blogos nuotaikos, blogos emocijos – vieni išvažiuoja, kiti negrįžta. O mes esame čia, šiandien ir dabar„, - besibaigiant festivaliui įspūdžiais dalinosi Vilniaus Kultūros centro folkloro ansamblio „Jorė“ vadovė.

Vinco Kudirkos aikštėje vykęs uždaromasis koncertas sutraukė visą minią žmonių: čia vis dar trypė ir patys mažiausieji festivalio dalyviai, ir nepailstantys ilgamečiai folkloro puoselėtojai.

Nuo 1973 m. vykstantis festivalis yra vienintelis iš nedaugelio Europoje bei visame pasaulyje dar vykstančių autentiškos etnomuzikos festivalių bei seniausias toks Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių