Quantcast

„Šiaulių naktyse“ – dėmesys menui, jaunimui ir Baltijos šalių džiazui

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Šiauliuose baigėsi „Šiaulių naktys“, į miesto erdves ištraukusios minias žmonių. 

„Džiaugiamės, kad šiauliečiai buvo tokie aktyvūs ir ėjo į renginius. Bulvaras buvo pilnas žmonių, o „Šiaulių naktys“ prieš devynerius metus ir startavo kaip bulvaro gaivinimo akcija. Žinoma, renginys išaugo į kur kas platesnį formatą, bet kaip džiugu, kad miestiečiai „maitinasi“ kultūra, menu. Menas miesto erdvėse miestą paverčia tikru miestu“  – kalbėjo „Šiaulių naktų“ sumanytojas ir rengėjas Remigijus Ruokis.

„Šiemet mes pradėjome keletą naujų projektų. Buvome pasiruošę ir nesėkmei, bet viskas puikiai pavyko. „Sarkazmo tyrimai“ surinko pilną Šiaulių dramos teatro salę. Robotų, dronų varžybomis džiaugėsi dalyviai, suvažiavę iš visos Lietuvos. O svarbiausia, mes pritraukėme jaunimą, kuriam galbūt „Šiaulių naktys“ nebūdavo labai įdomios. Visad ieškome veiklų formų, kurios būtų patrauklios įvairaus amžiaus žmonėms. „Naktų kins“ sutraukdavo daugybę žmonių. Šviečianti eisena šiemet sužibėjo visai kitom spalvom. Norinčių žygiuoti netrūko, kaip ir originalumo puošiantis šviečiančiais dalykais. O prizai tikrai įspūdingi ir šiaulietiški – elektriniai dviračiai“, – pasakojo R. Ruokis.

Organizatoriai ypatingai džiaugiasi festivalio „Šiauliai Jazz‘2019“ sėkme. „Šiauliečiai ima pamėgti, prisijaukinti džiazą. Prie scenos niekad nebuvo tuščia. Džiaugiamės, kad pavyko surinkti tokias įdomias ir taip gerai grojančias grupes. Supratome, kad lietuvių, latvių, estų džiazo grupių bendradarbiavimas yra dar neužpildyta niša, o mūsų miesto vieta tam labai patogi. Abi festivalio dienas koncerte grojo po dvi latvių ir estų grupes. Be abejo, grojo ir lietuviai. Muzikantai bendravo, mezgėsi ryšiai, kurie galbūt kada nors pavirs naujais projektais“, – samprotavo R. Ruokis.

Jis pasakoja, kad dėl dalyvavimo festivalyje „Šiauliai Jazz‘2019“ su tikra džiazo žvaigžde amerikiečiu Isaiah Collier buvo tariamasi ir derinamasi maždaug aštuonis mėnesius, bet rezultatai pranoko lūkesčius. „Esame laimingi, ne tik dėl to, kad jie nerealiai sugrojo koncerte, bet ir pasidalino savo muzikavimo patirtimi su jaunimu. Jo meistriškumo pamoka jaunimui buvo labai detali, aiški, išties – pamokanti, teikianti apčiuopiamos naudos. Filmuota medžiaga mes būtinai pasidalinsime, nes tai – nereali patirtis jaunimui“ – kalbėjo „Šiauliai Jazz‘2019“ sumanytojas ir rengėjas.

Puikiais rezultatais džiaugiasi ir antrą kartą rengiamų meninių, kūrybinių dirbtuvių „KILOWAC‘2“, kuriose menininkai kuria šviečiančius objektus iš verslininkų dovanojamų medžiagų, kuratorė Evelina Liaugaudaitė. „Šiemet verslininkai tiekė labai įvairias medžiagas, tad ir menininkų darbai – labai įvairūs ir netikėti. Menininkai taip pat skirtingų sričių, tad tarpdiscipliniškumas šįkart buvo labai svarbus. Toks projektas labai naudingas ir patiems menininkams, nes jie galėjo betarpiškai bendrauti, dalintis patirtimi. Dabar mūsų paroda keliaus į Trakų Vokės dvarą, ten bus eksponuojama. O vėliau darbai iškeliaus tiems, kam ir buvo kuriama –  Lietuvos socialinėms įstaigoms. Beje, jos taip pat jau žino apie mūsų projektą, pačios skambina, teiraujasi“ – projektą pristatė kurotarė E. Liaugaudaitė. 

R. Ruokis kvietė rezervuoti kitų metų rugpjūčio 24 dieną, nes tądien prasidės dešimtosios, jubiliejinės „Šiaulių naktys“ – jos truks visą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių