Quantcast

Senosios muzikos gerbėjus kviečia tarptautinis M. Scacchi festivalis

  • Teksto dydis:

Valdovų rūmai senosios muzikos gerbėjus kviečia į tarptautinį Marco Scacchi senosios muzikos festivalį, vyksiantį 2016 m. gegužės 5–21 dienomis.

Tradicija tampanti antrą kartą Lietuvoje rengiama senosios muzikos šventė klausytojams dovanos keturis įspūdingus renginius, juose bus galima lankytis nemokamai.

„Lietuvos valdovams muziką kūręs garsus italų kompozitorius M. Scacchi, kuriam dedikuotas šis festivalis, – neeilinė istorijos figūra. Šio asmens atminimo tradicijos tęstinumas Valdovų rūmų muziejuje yra tarsi gijos, siejančios praeitį ir šiandieną, supažindinančios ne tik su Lietuvos ir Europos muzikiniu paveldu, bet ir skatinančios pagrįstai didžiuotis Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmuose pasireiškusiu muzikiniu fenomenu, iki šiol stebinančiu pasaulį“, – teigia Valdovų rūmų muziejaus Renginių skyriaus vedėjas Vytautas Gailevičius.

Šių metų tarptautinį Valdovų rūmuose rengiamą M. Scacchi senosios muzikos festivalį sudaro trys koncertai ir unikalaus šia proga specialiai išleisto leidinio pristatymo vakaras.

Jau rytoj, gegužės 5 d., 19.00 val. festivalį pradės koncertas „Muzikinės rungtynės: žymioji M. Scacchi ir P. Sieferto kontroversija“, jame tarptautinis senosios muzikos ansamblis „Canto Fiorito“ atskleis dviejų žinomų XVII a. kompozitorių muzikinę polemiką, užsimezgusią jų mokytojų kūriniuose ir persikėlusią į vėlesnį laikotarpį. Koncerte skambės ne tik M. Scacchi ir Paulo Sieferto, bet ir Francesco Anerio, Jano Pieterszoono, Bartłomiejaus Pękielio bei kitų kompozitorių kūriniai.

Gegužės 18-ąją, pasauliui minint Tarptautinę muziejų dieną, 19.00 val. klavesinininkas Marco Vitale atliks rečitalį, kurio programoje – kompozitorių Girolamo Frescobaldi, Johanno Jakobo Frobergerio ir Casparo Kerli kūriniai.

Gegužės 19 d. 19.00 val. senosios muzikos gerbėjams bus pristatytas ką tik išleistas muzikologų dr. Aleksandros Pister-Gainienės ir dr. Marco Bizzarini parengtas unikalus leidinys – M. Scacchi „Canones nonnulli“. Jo sutiktuves paįvairins ir aprašytą muziką iliustruos senosios muzikos ansamblis „Chiaroscuro“, atliksiantis kompozitorių M. Scacchi, Christopho Wernerio, Giovanni Francesco Anerio, Aldebrando Subissati, Tarquinio Merulos, Kasparo Försterio kūrinius.

Festivalį užbaigs gegužės 21 d. 18.00 val. vyksiantis Gintauto Venislovo ir Dariaus Stabinsko vadovaujamo tarptautinio choro ir konsorto „Brevis“ koncertas, nukelsiantis į M. Scacchi ir jo amžininkų gyvenamąjį laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių