Quantcast

Sekmadienį švęsime Sekmines

Grįžti į straipsnį

sadismen

sadismen portretas
Jokiu Lietuvisku svenciu nei paprociu nebera viskas brukama is es musu anukai uzmirs ir kalba,o jei neklausys gaus lietuviska bauda

Anonomas

Anonomas portretas
Kitaip galvojantis galvoja, kad kitaip galvoja. Nors iš tiesų, yra viena tiesa - " bus duota matyti ir nematysim, bus duota girdėti, ir negirdėsim", nes tik Šventoji Dvasia daro stebūklus. Galima ir neskaityti ir niekuo nesidomėti, bet tada ir prasideda "pušinėjimai". Nereikia nei tų medžių draskyti, nei po laukus lakstyti. Tiesą reikia žinoti.O kai nori kažką giliau suvokti, tai skaitalai tikrai nepadės. Kategoriškai, bet mano tokia nuomonė -:)

kitaip galvojantis

kitaip galvojantis portretas
atsakau pirmam ponui Anonimui.Nepatinka, neskaityk. O aprašyta labai įdomiai ir reikia kažkiek žinoti kiekvienam. Ir nameliuose su šiaudiniais stogais ir mažais langeliais gal būt buvo laimingesni nei dabar neatitraukiantys nosių nuo savo išmaniųjų Aifonų, ar televizijos rodomų briedų.

Kad

Kad portretas
jau nešvenčiame mes tokių švenčių, kai mūsų seneliai/proseneliai neturėjo nei radijo nei televizorių tai jų švietėjas buvo bažnyčia ir jie šventė bažnytines šventes nes daugiau nieko kito neturėjo. Man skaudu, nenorėčiau gyventi anais laikais, kokie ten buvo namukai dengti šiaudais, langai mažučiai, balanos šviesa. Tuos laikus labai gražiai aprašo M. Katkus knygoje "Balanos gadynė".

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Komunizmo statybos laikais kaimo vyrai turėjo progą eiti į paruges ir prisigerti. Degtinėlės Lietuvoje užteko , vienas butelis pirktinės santykiu 10 naminės. Ne taip kaip kokiam Sverdlovske, kur tais laikais ištroškę vyrai pasigavo vykdomo komiteto pirmininką , pririšo prie kėdės , davė telefono ragelį , pristatė vieną su šakute , kuris turėjo akį išdurti jei neatveš degtinės sunkvežimio į parduotuvę dienos laikotarpyje.

Anonimas

Anonimas portretas
Kam rašyti tokią "piribirda", jei vistiek esmių esmė nėra išryškinta.Kažkokie piemenys, kažkokie berželiai....Susivokti laikas būtų kas yra Šventoji Dvasia ir ką Ji reiškia mūsų gyvenimuose. Visa kita yra niekalai ir "balabaikos", žaidimėliai su degtukais ir jūrų kiaulytėmis.

Galerijos

Daugiau straipsnių