Quantcast

„Scanorama“ plečia konkursinės programos žemėlapį ir pradeda registraciją

  • Teksto dydis:

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ pradeda konkursinės trumpametražių filmų programos „Naujasis Baltijos kinas“ (NBK) registraciją. Konkurse šiemet kviečiami dalyvauti viso Baltijos jūros regiono kūrėjai.

Nuo 2008 iki 2018 metų į NBK programą galėjo pretenduoti tik Baltijos šalių (Estijos, Latvijos ir Lietuvos) režisieriai, tačiau tvirtėjant tarptautinėms nekomercinio europinio kino partnerystėms, nutarta atverti sienas ir konkurso geografiją plėsti.

„Europinio kino bendruomenė vienijasi – tai yra pagrindinė Europos kino augimo ir klestėjimo sąlyga. Todėl einame į naują etapą ir Baltijos valstybių trumpametražių filmų konkursą verčiame tarptautiniu Baltijos jūros regiono konkursu. Konkursinės programos geografiją šiemet papildys kūriniai iš Švedijos, Suomijos, Danijos, Vokietijos, Lenkijos bei Rusijos. Šie pokyčiai padės sustiprinti programos turinį, paskatins bendradarbiavimą tarp skirtingų šalių ir suteiks programai naujų europietiško kino spalvų“, – naujoves pristato „Scanoramos“ įkūrėja ir meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Pernai geriausiu konkursinės programos „Naujasis Baltijos kinas“ filmu paskelbta estų prodiusuota Mariam Agladze juosta „Nanuli ir Gogis“. Už geriausią lietuvišką trumpametražį filmą antrus metus iš eilės apdovanota Klaudija Matvejevaitė ir jos darbas „Kai perplauksi upę“. Konkursui pateiktus filmus kasmet vertina tarptautinė žiuri, kurioje 2018 m. nugalėtojus rinko Islandijos kino centro direktorė Laufey Guðjónsdótti, Vokietijos kino akademijos narė Katja Hevemeyer ir prancūzų filosofas bei režisierius Jean Breschand, „Scanoramoje“ 2017 m. pristatęs savo sėkmingą pilnametražį debiutą „Popiežė Joana“.

Registracija į šių metų „Scanoramos“ konkursinę programą vyks iki rugpjūčio 1 d. Į konkursą kviečiami filmai, sukurti ne anksčiau kaip 2017 m. rugsėjo 1 d. ir viešai nedemonstruoti kino teatruose ar kituose Lietuvoje vykstančiuose festivaliuose. Geriausi programos filmai bus apdovanoti piniginiais prizais. Visos konkurso sąlygos ir registracijos forma yra čia.

Šiemet Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vyks lapkričio 7–24 dienomis, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių