Quantcast

Sausio 13-ąją laidoje „Įdomiosios pamokos“ mokytoju taps profesorius V. Landsbergis

  • Teksto dydis:

Sausio 13-ąją dieną LRT televizijos eteryje – ypatinga „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ projekto „Įdomiosios pamokos“ laida. Minint istorinę sukaktį, laidoje mokytoju taps ir Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis.

Specialioje, ilgesnėje tiesioginėje laidoje taip pat pamoką ves Parlamento gynėjas, Lietuvos kariuomenės kūrėjas savanoris, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento tarnautojas, atsargos majoras Albertas Daugirdas. Prisiminimais apie Sausio 13-osios naktį dalinsis laisvę gynę Andrius Mamontovas ir Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

„Tikimės, kad ši speciali laida padės vaikams geriau suprasti ir pajausti, kad Sausio 13-oji – ne tik atmintina data. Tai dar neseniai mūsų šalyje vykę skaudūs įvykiai, dovanoję mums laisvę. Vaikus supažindinsime ne tik su pačiais kruvinos nakties įvykiais, bet ir su tuomete šalies situacija. Taip pat tuo, kad po lemtingos nakties kova dar nesibaigė, kad ši pergalė dar nereiškė iškovotos laisvės, bet padėjo jai pamatus“, – sakė „Įdomiųjų pamokų“ prodiuseris Laurynas Šeškus.

„Minėdami Sausio 13-osios įvykius privalome ne tik priminti, kokie jie svarbūs. Mūsų tikslas – ir padėti vaikams suprasti kontekstą, aprėpti dalykus, kurie tuo metu gyvenusiems gali atrodyti savaime suprantami, kaip, pavyzdžiui, ekonominė blokada ar jau po Sausio 13-osios Lietuvą sukrėtusi tragedija Medininkuose. Vadovėlių puslapiuose tai gali atrodyti kaip atskiri įvykiai, bet iš tiesų viskas susiję. Apie Lietuvą prieš trisdešimt metų „Įdomiosiose pamokose“ pasakosime ne tik Sausio 13-ąją, bet ir porą dienų iki jos. Tai bus ilga, išplėstinė, visą kontekstą padėsianti suprasti pamoka“, – teigė jis.

Laidos kūrybinė grupė džiaugiasi, kad į studiją sutiko atvykti profesorius V. Landsbergis. Svarbiausio tuometės valstybės vadovo noras nupasakoti situaciją vaikams suprantama kalba – be galo svarbus. Taip pat laidoje dalyvaus A. Mamontovas, G. Liaudanskas-Svaras. Jie ne tik pasidalins savo prisiminimais, bet ir papasakos apie Sausio 13-osios aukas – Darių Gerbutavičių ir Igną Šimulionį, kurie patys dar buvo moksleiviai, kaip ir „Įdomiųjų pamokų“ žiūrovai.

„Įdomiosios pamokos. Būkim drauge“ specialioji laida – sausio 13 d., trečiadienį 15.45 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mokytojas

mokytojas portretas
Nevok, sako Vagis, ir, paslapčia.. paslapčia.. paslapčia, kad niekas, gink Dieve...

Manau

Manau portretas
Jau geriau be jo. Nors aš komunistinės, Stalino pakalikinės, melo ir dezinformacijos LRT televizijos nežiūriu. Tad nepamatysiu jo kliedesių ir tai jau gerai.

Anonimas

Anonimas portretas
Vaikams vaikiška tiesa....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių