Quantcast

Šalies vadovai pasveikino teatro režisierių, profesorių G. Varną 60-ojo jubiliejaus proga

  • Teksto dydis:

Teatro režisierius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Gintaras Varnas šiandien švenčia 60-metį.

Valstybės vadovai pasveikino G. Varną jubiliejaus proga.

„Esate vienas pagrindinių nepriklausomos Lietuvos teatro režisierių, kurio spektakliai įsikūnija ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinėse scenose. Jūs vertinamas kaip nepaprastai talentingas, ryžtingas ir intelektualus kūrėjas, nebijantis sudėtingų bei kontroversiškų temų ir jų sceninių sprendimų. Jūsų dėmesys detalėms, padedančioms perteikti prasmingas dilemas ir užduoti aktualius klausimus žiūrovui, neabejotinai žavi“, – teigia Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Gražios sukakties proga Vyriausybės vadovė G. Varnui linki sveikatos ir nesibaigiančio kūrybinio polėkio.

Režisierių pasveikino ir kultūros ministras Simonas Kairys: „Jūsų kuriamo intelektualaus teatro pasaulis – gilus ir prasmingas, su kiekvienu kūriniu plečiantis savo ribas. Ir tai yra didelio talento ženklas, išskirtinis teatro meistro braižas. Taręs savitą žodį dramos, operos ir lėlių teatruose stojote į ryškiausių nepriklausomos Lietuvos režisierių gretas, užsitarnavote žiūrovų ir savo mokinių meilę bei pagarbą. Simboliška, kad sulig Jūsų gimtadieniu prasideda naujasis teatro sezonas. Savo jubiliejaus išvakarėse Jaunimo teatre publikai pristatėte dar vieną išskirtinį savo kūrinį – „Puikų naują pasaulį“ pagal A. Huxley knygą. Nuoširdžiai linkime ir toliau savo kalendorių pildyti įspūdingomis premjeromis ir turiningais susitikimais su publika“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių