Quantcast

Šalies muziejai ekspozicijas siūlo aplankyti virtualiai

  • Teksto dydis:

Dėl karantino kultūros įstaigoms užvėrus duris, 25 Lietuvos muziejai bei Vilniaus pilių teritorija pasiūlė savo ekspozicijas aplankyti virtualiai.

Virtualias ekspozicijas pristato Nacionalinis dailės, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejai, Vilniaus paveikslų galerija, Vytauto Didžiojo karo muziejus, Šiaulių „Aušros“ bei kitos įstaigos.

Lietuvos muziejų informacijos, skaitmeninimo ir LIMIS centras nurodo, kad virtualiai galima susipažinti su unikaliomis dviračių, lėktuvų, senovinių ginklų kolekcijomis, įspūdingomis XVI–XXI a. Lietuvos dailės ekspozicijomis, pavogto ir grąžinto trečiojo pagal svorį gintaro luito Europoje 3D modeliu, vienu vertingiausių XV–XVII a. auksinių monetų ir brangiųjų metalų dirbinių lobiu ir pan.

Nauji muziejų virtualūs turai parengti lietuvių ir anglų kalbomis, kartu pristatomi ir vietovių vaizdai iš paukščio skrydžio.

„Muziejai ypač tikisi mokytojų, dėstytojų, mokinių ir studentų dėmesio. Profesionalių gidų vedami virtualūs turai sėkmingai gali būti pasitelkti nuotolinėms pamokoms ir neformaliam mokymuisi“, – skelbiama pranešime.

Šie virtualūs turai yra Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus (LNDM) įgyvendinamo projekto „Virtualus muziejus“ dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Okupacija

Okupacija portretas
Ar Rusijos muziejuose irgi mažos lovos?

Arunas

Arunas portretas
Labai informatyvu :D kur ieskot????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių